L’Hospital acull una jornada per debatre sobre els comitès d’ètica assistencial

El Departament de Salut organitza a l’Hospital de Mollet la jornada ‘Assistència i Ètica’ dirigida a professionals de l’àmbit sanitari.

Prop de 150 professionals de diferents disciplines i procedents de centres hospitalaris i àrees bàsiques de salut de tota Catalunya assistien divendres a la jornada ‘Assistència i Ètica’. L’objectiu d’aquesta jornada ha estat reflexionar  sobre la contribució dels comitès d’ètica assistencial (CEA) com a òrgans de suport consultiu i d’ajuda als professionals i usuaris d’una institució sanitària. Tot i que la majoria d’assistents han estat professionals de l’àmbit sanitari, també alguns usuaris van voler formar part de la jornada.

 


Durant la jornada es van realitzar ponències i taules rodones per parlar sobre el paper dels CEA en tant que garants de l’ètica en la pràctica assistencial i la visió des del Comitè de Bioètica de Catalunya. També, durant la jornada els actors Pep Planas, Jordi Banacolocha i Imma Colomer van escenificar  una situació en la que un pacient de diàlisi, de 80 anys, es nega a rebre més sessions, decisió que provoca l’enfrontament amb la seva esposa.

 

L’escena va servir per debatre sobre quins són els principals elements que cal tenir en compte: competència del pacient per decidir sobre la seva pròpia vida i salut, la informació i atenció que cal prestar des del punt de vista assistencial, la coordinació entre dispositius, la relació amb la persona pacient i el seu entorn familiar i altres aspectes com la implicació i el compromís de les institucions sobre la necessitat de l’ètica en la pràctica assistencial.

Edicions locals