Nou èxit d’assistents del 73è Aplec de la Sardana

La cita va comptar amb moments emotius, com l’homenatge a l’expresident Jaume Bosch o l’estrena de la sardana dedicada a les colles dels Morats i els Torrats.

El Parc de Can Mulà va acollir divendres passat el 73è Aplec de la Sardana, una cita organitzada any rere any per l’entitat Tradicions i Costums. El bon temps va acompanyar i l’assistència va ser molt bona, tot i que potser una mica menor que en d’altres ocasions. “Sabíem que teníem tres dies de festa i que podia haver una afluència menor que altres anys, però estem contents de totes maneres per com està anant”, explicava el nou president de l’entitat, Albert Tarrés. Malgrat tot, l’esplanada a davant de l’escenari del Parc es va omplir de dansaires. Al concurs de colles hi van participar un total de 12 colles, una xifra considerable, en comparació amb altres aplecs. Totes elles van rebre un obsequi per part de l’organització.

 

Aquesta edició de l’Aplec de la Sardana ha comptat amb diversos moments emotius i especials. El més emocionant va tenir lloc al matí, quan els presents van dedicar la sardana ‘Gent d’empenta’, de Xavier Forcada, a Jaume Bosch, expresident de Tradicions i Costums que moria fa unes setmanes. “Era el mínim que podíem fer per al Jaume i la seva família”, comenta Albert Tarrés. A la tarda, a més, van ballar 8 colles que anaven uniformades, i que també van rebre un obsequi de part de l’entitat.

 

Les cobles Jovenívola de Sabadell, Mil·lenària i Cobla de Sabadell van interpretar tota mena de peces, com ara la sardana incògnita, una peça que es manté en secret fins a l’últim moment. Enguany la sardana escollida va ser ‘En record de l’amic’, de Josep Cassú. Un dels altres punts àlgids de la jornada va ser l’estrena de la sardana ‘Els Morats i els Torrats’, composada pel molletà Jaume Boix, com a homenatge a les dues colles de la Festa Major de Mollet. Les colles van obsequiar l’autor de la peça i l’entitat Tradicions i Costums amb una figura de ceràmica, que representa l’escut d’ambdues colles.

 

Visitar la galeria d'imatges.

Edicions locals