El CEM presenta el 13è volum de la col·lecció Vicenç Plantada

Dimecres, a les 19.30h al Museu Abelló, Josep Monràs, president del CEM, presentarà la Guia de les escultures de Mollet del Vallès. Metalls, tècniques i curiositats, de M. Asunción Valiente, tretzè volum de la col·lecció Vicenç Plantada.

Josep Monràs, alcalde de Mollet i president del Centre d’Estudis Molletans, presentarà l’acte, que comptarà amb dues xerrades. D’una banda, ‘Les escultures al carrer: veïns dialogants’, a càrrec d’Oriol Fort, director del CEM. De l’altra, ‘Metalls i emocions a les escultures de Mollet del Vallès’ que farà María Asunción Valiente Bermejo, autora de la publicació.

 

 

El llibre, editat per l’Ajuntament de Mollet en el format habitual de la col·lecció Vicenç Plantada, està dissenyat seguint un model de fitxes descriptives de cadascuna de les escultures existents a la ciutat, algunes molt conegudes, però d’altres, pràcticament anònimes per a la majoria de molletans i molletanes.

 

 

Amb aquesta publicació podrem conèixer els materials, els autors, la història i, en alguns casos, les curiositats que amaguen, per a la gran majoria de persones, aquestes obres d’art urbanes.

 

 

L’autora


María Asunción Valiente Bermejo és una jove molletana doctorada en Ciències Químiques i enginyera en Soldadura. L’any 2012 va guanyar el premi internacional Henry Granjon per l’Institut Internacional de Soldadura (IIW) i l’any 2013 va ser nomenada vicepresidenta de la comissió IX-H de l’IIW que estudia la soldabilitat dels acers inoxidables i dels aliatges de níquel. Actualment, treballa com a investigadora a Suècia. És membre del Centre d’Estudis Molletans. En el volum 29, de 2014, de Notes, la revista anual del Centre, va publicar-hi l’article ‘Escultures metàl·liques a Mollet del Vallès: materials, tècniques i curiositats’, dins del monogràfic ‘L’art al carrer’, un avançament del llibre que es presenta.

 

 

Col·lecció Vicenç Plantada


És una iniciativa del Centre d’Estudis Molletans que tè com a objectiu publicar, de manera rigorosa i divulgadora, estudis i materials relatius a Mollet. Amb aquest, ja són 13 els volums publicats.

 

 

 

Edicions locals