Monràs: “El nostre programa neix de l’experiència, la participació ciutadana i el compromís per complir amb la paraula donada”

El PSC de Mollet presenta el seu programa electoral amb 400 propostes per millorar la ciutat. El programa complert es podrà consultar durant els propers dies al web de la formació (mollet.socialistes.cat).

Dimarts els socialistes molletans presentaven els principals eixos del seu programa electoral tot destacant el seu compromís amb la ciutat, les persones, la promoció econòmica, la participació, la transparència i el futur. L’alcaldable del PSC de Mollet i actual alcalde de la ciutat, Josep Monràs, explicava que per a l’elaboració del seu programa s’han tingut en compte les més de 900 propostes rebudes per la ciutadania, que s’han concretat en un total de 400. Així, destacava actuacions en l’espai públic, mobilitat, medi ambient, seguretat ciutadana, civisme, convivència, educació, cultura, igualtat, joventut, salut pública, esports, serveis socials, serveis a les persones amb discapacitat, gent gran, habitatge, ocupació, treball, promoció de la ciutat, comerç, participació ciutadana, democràcia, comunicació i atenció ciutadana.

 


En referència a l’espai públic es destacava continuar impulsant la protecció de Gallecs i recuperar la protecció de la llera del Riu Besós, així com el desenvolupament del Tabaran (per convertir-lo es un espai cultural i d’activitat econòmica), de la zona de El Calderí i la zona de Can Prat i la Teneria.

 


En el programa electoral dels socialistes també destaquen temes com l’ampliació dels carrils bici, la substitució de l’arbrat que provoca al·lèrgies, la creació de la figura d’agents auxiliars que controlin la convivència i la posada en marxa de mecanismes científics de control per les conductes incíviques d’alguns propietaris de gossos.

 


En temes culturals, els socialistes proposen l’obertura d’un laboratori de creació artística a Can Gomà i al Museu Abelló, iniciar una programació estable al Teatre Municipal de Can Gomà i a la resta de Centres Cívics de la ciutat, així com incrementar el sentit de pertinença a la ciutat amb caràcter festiu (Fira d’Artesans, MITMO, Festes Majors...). També es proposa potenciar el servei d’informació per a joves, l’assessorament en la cerca de feina i la lluita contra el fracàs escolar.

 


En temes de salut proposen ampliar els espais cardioprotegits, donar suport a les malalties degeneratives i promoure un acord amb el Servei Català de Salut per incloure l’activitat esportiva en les receptes mèdiques.

 


En referència als esports, el PSC de Mollet condicionarà espais a la Pista Municipal d’Atletisme i al Pavelló de Plana Lledó, per exemple. També vol assenyalar els circuits urbans i per Gallecs, així com crear unes noves pistes de petanca a Can Borrell. Per últim, els socialistes destacaven la creació de la fundació L’Esport a Mollet, que captarà recursos d’empreses privades per poder destinar-los a les entitats.

 


En temes de serveis socials i serveis als discapacitat es prioritzen les urgències socials, així com les bonificacions fiscals per als més desfavorits. Un altre dels punts importants del programa és garantir el futur del Centre de Treball Alborada, ampliar el nombre de treballadors, ampliar les línies de cooperació amb l’ONCE i donar suport al centre Al Bosc per incrementar el nombre de pisos tutelats.

 


Per protegir a la gent gran, els socialistes proposen instal·lar, a les llars on viu una persona gran sola, detectors de fum, oferir formació universitària per a gent gran i demanar a la Generalitat la construcció dels 100 pisos a Can Borrell adreçats a persones grans.

 


En temes d’habitatge el PSC de Mollet vol impulsar la construcció de 100 pisos més a la zona de La Vinyota, iniciar el projecte ‘Compartim Pis’, fer de mediador entre els jutjats i les entitats financeres i evitar els talls de subministraments a persones vulnerables.

 


Sobre temes d’ocupació, proposen crear un espai compartit de treball per facilitar la creació de noves empreses. Aquest espai estarà situat a l’actual edifici de la Policia Municipal, un cop aquesta estigui ubicada a les noves instal·lacions. També proposen bonificar a les persones aturades que vulguin auto ocupar-se i a les empreses que contractin gent a l’atur.  Dinamitzar els locals buits i promocionar Mollet com a punt d’atracció per a noves empreses també són objectius dels socialistes.

 


En referència a temes democràtics, Monràs destacava “que tots els salaris del govern municipal estaran per sota de l’import màxim que estableix la llei”, el “contacte telefònic directe per parlar amb l’alcalde”, així com les jornades participatives de l’Espai 26 i els regidors de barri.

 


El programa electoral complert es podrà consultar properament al web del PSC de Mollet (mollet.socialistes.cat).

 

Edicions locals