La Plataforma per la sanitat pública del Baix Vallès participa en la Marea Blanca

La concentració de dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona va exigir un model sanitari plenament públic.

La Plataforma per la sanitat pública del Baix Vallès va participar dissabte a Barcelona en la Marea Blanca, un moviment que denuncia la venda de dades mèdiques a empreses privades. Segons critiquen, els Consorcis Sanitaris de Lleida, de l’Hospital Clínic i de Tarragona malmeten el sistema públic sanitari i permeten la privatització de la sanitat. L’entitat del Baix Vallès, juntament amb altres col·lectius, es van concentrar a la plaça Sant Jaume. Durant l'acte es va desplegar una pancarta de la Marea Blanca de 50 metres.

 

Els manifestants van fer un repàs de diferents reivindicacions que duen a terme. Van denunciar, per exemple, el tancament de plantes hospitalàries a l’Hospital de Bellvitge. Es va llegir el manifest en el qual es denuncia la degradació volguda de la sanitat pública, amb un augment de les llistes d'espera, una precarietat laboral creixent i la derivació de pacients de la pública a centres privats. Així mateix, van remarcar que les recents detencions del cas Innova de Reus posen en evidència l'actual sistema sanitari.

 

La Marea Blanca es va constituir recentment al Paranimf de la Facultat de Medicina de la UB a partir del manifest “Pel dret a decidir, també, sobre la nostra salut i el nostre sistema sanitari”, en el qual es reclama un Programa per un Servei Nacional de Salut Pública a Catalunya. El pròxim acte de protesta que realitzaran tindrà lloc el 17 de maig, a les 12 hores, a l’Hospital Vall d’Hebron, on portaran a terme la 3a Cadena Humana per una sanitat 100% pública.

Edicions locals