“Som la garantia del canvi i del progrés”

Ara Mollet-ERC-MES celebrava dimecres al vespre el seu acte central de campanya amb la participació d’Oriol Junqueras, Montserrat Tura i Dani Novo, que donaven suport a l’alcaldable de la formació, l’Oriol López.

“Som una candidatura aglutinadora, de molts consensos, que treballa a peu de carrer i que vol un nou molletanisme inclusiu i renovador”, explicava l’alcaldable d’Ara Mollet-ERC-MES, Oriol López, en l’acte central de la campanya de la formació. “Som la garantia del canvi i del progrés” assegurava López, qui afegia que “ja toca que una altra generació porti les regnes de l’Ajuntament”.

 


A l’acte també participaven el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras,  l’exalcaldessa Montserrat Tura i l’exregidor Dani Novo, ambdós actuals membres del Moviment d’Esquerres Socialista (MES) que forma coalició amb Ara Mollet-ERC.

 


“Volem sumar idees, força i coratge, no només sigles”, explicava Tura, qui assegurava haver decidit la presència a l’acte unes hores abans del seu inici. “Vinc d’una família de republicans, catalanista, pobre però rica en coneixements. Són ells els que em van ensenyar que l’esperança és indestructible i aquesta esperança és la que m’ha fet pujar a l’escenari i alçar la veu perquè el silenci fa que persisteixi allò que voldríem canviar”. Tura també assegurava que un altre dels motius pels que s’'ha decidit a participar-hi ha estat les declaracions realitzades per l’actual alcalde de Mollet i alcaldable del PSC, Josep Monràs: “ell, a qui jo vaig encoratjar per ser alcalde, ha dit que hi estem per rancúnia i crec que no en coneix la definició que és ‘sentiment inveterat d'odi, de malícia, envers algú’. Li vaig dir fa temps que en política tot té conseqüències i les seves declaracions han fet pujar-me a l’escenari. No sento odi ni per la ciutat ni pel Partit Socialista, no he renegat mai del passat”.

 


Tura assegurava que “votar socialisme a Mollet és votar MES i, per tant, la coalició formada d’Ara Mollet-ERC-MES”. L’exalcaldessa explicava que aquesta coalició pretén sumar entre gent semblant però no igual i reafirmava els seus valors socialistes per aclarir dubtes. “Proclamo que som socialistes, un moviment que va néixer per superar l’explotació i l’opressió, i aquesta continua sent la meva raó de treballar en política. Mentre això existeixi jo seré socialista”.

 


El president d’ERC, Oriol Junqueras, coincidia amb la idea de sumar esforços: “hem de ser capaços de confluir amb gent que té la noble ambició de construir un futur millor”. També assegurava que “no només volem confluir amb d’altres formacions sinó també amb el món sindical, social, comercial i de l’associacionisme”. En referència a la independència de Catalunya, Junqueras explicava que “volem la independència per posar-la al servei dels drets i les necessitats dels ciutadans. És impossible garantir els principis de justícia social si no som nosaltres qui decidim sobre els nostres recursos”.

 


Per finalitzar l’acte, l’alcaldable d’Ara Mollet-ERC-MES, Oriol López, defensava la coalició explicant que “som gent de diferents cultures polítiques però tots som molletans i volem un canvi en positiu i una nova manera de governar la ciutat”. López sentenciava que diumenge només hi ha dos possibles escenaris a la ciutat: “que segueixi governant el PSC amb la dreta o que es produeixi el canvi” tot assegurant que “no pactarem ni amb el PP, ni amb Ciutadans ni amb Monràs”.

 

Edicions locals