Buzón: “Tenim un projecte ambiciós i emocionant on la transparència, la participació i el diàleg són els eixos fonamentals”
Dimecres la coalició Canviem Mollet, formada per ICV, EUiA i Podem, presentava les propostes més destacades del seu programa electoral, amb la presència del coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet.
Canviem Mollet presentava, dimecres al matí davant l’Ajuntament, les seves principals propostes per a la ciutat. A l’acte va assistir el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, qui valorava positivament la suma de forces realitzades per crear Canviem Mollet. “Davant d’una situació política excepcional tenim una candidatura de confluència on les formacions no han treballat per separat, sinó que s’han presentat junts amb un programa alternatiu de canvi i guanyador a la ciutat de Mollet”.
“Volem canviar i ho tenim a l’abast”, explicava l’alcaldable de Canviem Mollet, Xavier Buzón, qui creia necessari aquesta transformació de la ciutat en considerar que “tenim un govern paralitzat, sense projectes, que ha abandonat l’ètica i té una actitud irresponsable”. De la seva banda, definia el seu programa electoral com un “projecte ambiciós i emocionant on la transparència, la participació i el diàleg són els eixos fonamentals”.
Un total de 496 propostes són les que Canviem Mollet vol aplicar a la ciutat si guanya les eleccions municipals. En referència a la participació ciutadana, la número 2 de la llista, Marina Escribano, explicava que “calen eines per garantir la participació de la gent i establirem un pla global de participació ciutadana per fer-ho possible”. Els pressupostos participatius en l’àmbit de joventut també són un altre dels punts destacats del programa de Canviem Mollet.
En referència a la transparència demanen, un cop passades les eleccions, “elaborar un acord de mínims entre els grups municipals amb representació al Consistori perquè tothom tingui el paper que li pertoca com a càrrecs electes”. També demanen “fer públiques les agendes dels polítics, practicar la rendició de comptes, signar un codi ètic polític, retransmetre els Plens municipals en directe i incorporar la Banca Ètica per a les entitats”.
En referència a l’àmbit de joventut, Canviem Mollet instaurarà un ‘Carnet Jove Molletà’, que oferirà descomptes pels serveis de la ciutat a aquells joves que tinguin una renda familiar baixa. També, volen “facilitar l’accés a la vida autònoma” potenciant serveis com l’Oficina d’Habitatge i la Borsa de Treball i establint plans municipals transversals.
Sobre l’àmbit econòmic la formació demana impulsar el cooperativisme i la nova ocupació, tot fomentant el teixit empresarial existent i apostant pels polígons industrials de Mollet. També plantegen reformular serveis com EMFO, Mollet Impulsa i Merca Mollet i establir un Pla de Xoc contra la crisi amb “mesures per les famílies amb economia crítica, plans d’ocupació i de solidaritat, la creació d’un fons econòmic per a formació, la creació d’un centre d’innovació tecnològica per detectar quins són els sectors amb més potencialitats a Mollet i la construcció d’una nova ‘marca’ de Mollet, dotant a la ciutat de personalitat pròpia gràcies a productes estrella”, explicava el número 3 de Canviem Mollet, Francisco Sancho.
En temes de sostenibilitat i medi ambient proposen “ampliar el PEIN per protegir Gallecs, polítiques d’educació i conscienciació ambiental, remunicipalitzar i racionalitzar el servei d’aigua, crear un Pla de Seguretat Viària, optimitzar la xarxa de carrils bici, estudiar la possibilitat de crear una doble línia d’autobusos i estudiar la possibilitat de substituir les zones blaves per zones de control horari gratuïtes, especialment a l’entorn de l’Hospital de Mollet”.
Sobre urbanisme molletà, Canviem Mollet creu que cal “un model pensat en les persones i no en les pedres” i planteja “repensar el projecte de la zona de El Calderí”.