Acaba l’ocupació de la sucursal del Banc Popular amb la promesa d’una negociació

Divendres a la tarda, els 7 membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) abandonaven l’ocupació després de forçar una reunió amb l’entitat dijous vinent.

L’ocupació de la sucursal del Banc Popular del carrer Gaietà Vínzia per part de la PAH Mollet va durar gairebé 36 hores. Els set membres de la Plataforma que s’hi havia tancat van sortir de l’entitat divendres al vespre, després de forçar una reunió amb els responsables del banc. Segons José López, membre de la PAH, els directius del Banc Popular havien acceptat “negociar alguns dels punts” i assegurava que “s’han compromès a trobar un acord”. L’entitat ha emplaçat la Plataforma a reunir-se dijous vinent al matí a la seu del Banc Popular a Barcelona, al Passeig de Gràcia, per negociar la situació de les tres famílies afectades.

 

La PAH Mollet va decidir ocupar la sucursal del Banc Popular dijous al matí per desencallar la situació de les famílies López Barroso, Aguilera Jodar i Mustapha. Dues d’elles ja s’han quedat sense llar, tot i que encara hi viuen en ella, ja que el Banc ja les ha subhastat, però malgrat tot els reclama interessos. L’altra família, que acaba de trobar feina, vol negociar amb l’entitat una forma de finançament del deute. Amb aquesta reunió, la PAH espera trobar una sortida per aquestes tres famílies. Malgrat tot, la Plataforma adverteix que, si el Banc Popular es nega un altre cop a trobar una solució negociada, prendrà noves accions, i no descarta tornar a ocupar la sucursal del Banc. En els darrers anys, més de 200 famílies molletanes han buscat assessorament en la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

Edicions locals