La PAH porta més de 24 hores a una sucursal de Banco Popular

La sucursal del carrer Gaietà Víncia porta ocupada des de dijous a les 9.30h pels membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Mollet. L’objectiu és defensar la situació de tres famílies molletanes.

Dijous dia 21 de maig els membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Mollet (PAH) ocupaven la sucursal de Banco Popular que està situada al carrer Gaietà Víncia, 13. Després d’intentar renegociar la situació de tres famílies de la nostra ciutat i no obtenir resposta positiva per part de l’entitat, les tres famílies, recolzades per altres membres de la PAH, han decidit ocupar una sucursal per demanar que els escoltin. “Volem negociar per poder arribar a acords i trobar solucions per aquestes famílies que estan passant una situació difícil”, explica la Laura Isern, membre de la PAH de Mollet.

 


Ahir unes 50 persones van anar passant per l’entitat per donar suport als afectats i durant el dia d’avui  la presència dels membres de la PAH també ha estat constant. Des d’ahir al migdia que es va tancar la sucursal, 7 persones estan a dintre, acompanyats dels guàrdies de seguretat de l’entitat. “La situació és difícil perquè els hi han tancat el lavabo i qui surti de l’entitat no pot tornar a entrar. També és complicat el tema del menjar però de moment ens en sortim”, explica Isern. “L’Ajuntament ens ha cedit l’Ateneu Gran perquè els membres de la PAH que estem a fora al carrer puguem anar al lavabo sense haver de molestar als comerciants però els que estan a dintre no tenen lavabo”.

 


L’objectiu dels membres de la PAH és restar a la sucursal bancària fins que Banco Popular es comprometi a negociar amb les tres famílies i trobar una solució per a cada cas. També pot ser que una ordre judicial els faci haver de sortir, tot i que per davant es presenta el cap de setmana.

 

 

 

La situació de les tres famílies - PAH

 


Família López Barraso


La seva primera i única vivenda va ser subhastada l’11 de febrer de 2015, després d’haver intentat negociar activament amb Banco Popular. El valor de la subhasta va ser de 392.000 euros, saldant així el deute total. Banco Popular, no content amb quedar-se amb l’habitatge i sense retornar la diferència de 72.000 euros per la subhasta, reclama a la família 165.000 euros d’interessos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Família Aguilera Jodar


Al 2011 la família es queda sense feina, amb tres membres menors d’edat i amb l’únic ingrés de 426 euros. Al 2013 els ingressos són de 0 euros i no poden fer front a la hipoteca. A l’any 2015 han trobat feina i sol·liciten a Banco Popular que accepti una quitança del seu préstec hipotecari per poder fer front a les quotes mensuals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Família Mustapha


A l’any 2012 va ser subhastada la seva casa per 120.000 euros així que el deute quedava cobert ja que era de 113.000 euros. Actualment Banco Popular els hi demana 34.000 euros d’interessos i el proper 1 de setembre estan citats a judici perquè Banco Popular els hi reclama aquesta quantitat.

 

 

 

 

 

 

Edicions locals