El llibre “El fotògraf de l’horror”, de l’historiador Benito Bermejo, arriba a les escoles molletanes

Aquesta setmana l’escola d’adults i les escoles de primària i secundària, tant públiques com concertades, han rebut un exemplar del llibre.

Durant l’acte de l’ofrena floral al monument a les persones assassinades als camps nazis, el passat 6 de maig l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, es comprometia a fer arribar a totes les escoles de la ciutat el llibre ‘El fotògraf de l’horror’, de Benito Bermejo. L’enviament del llibre s’ha produït aquesta setmana, amb l’objectiu de treballar i difondre continguts i experiències entorn a un dels períodes més foscos de la història de la humanitat.

 


El llibre inclou les imatges robades pel deportat Francesc Boix als guardians de les SS de Mauthausen. Boix va tenir el “privilegi” de treballar al servei fotogràfic que els nazis tenien en aquest camp de concentració. A més, Boix va ser un dels protagonistes de l’alliberament de Mauthausen, el 5 de maig de l’any 1945. En concret, va fer un colpidor reportatge fotogràfic entorn als fets. Les seves fotografies, més de 1.000, van servir de testimoni als judicis de Nuremberg on es va jutjar i condemnar la barbàrie nazi.

Edicions locals