CiU opta per restar a l'oposició

Després de les negociacions amb els altres partits, CiU no formarà govern amb Ara Mollet-ERC-MES i Canviem Mollet, per no acceptar, per part de Canviem Mollet, la condició que l'independentista Oriol López sigui el proper alcalde de la ciutat.

Divendres, després d'haver mantingut reunions amb tots els grups municipals excepte el Partit Popular i Ciutadans, CiU anunciava que es mantindria a l'oposició per no haver arribat a cap acord. Des de CiU expliquen que a nivell nacional s'han definit dos criteris pels pactes electorals: facilitar pactes amb un govern sobiranista o respectar la llista més votada. 

 


Els convergents expliquen que per arribar a un pacte amb Ara Mollet-ERC-MES i Canviem Mollet la condició és que l'alcalde sigui el cap de llista d'Ara Mollet-ERC-MES i redactar un full de ruta molt acurat per establir des de l'inici la feina a fer. Aquesta opció va desaparèixer de sobre de la taula quan des de Canviem Mollet van anunciar que "no estan disposats a renunciar a l'alcadia". 

 


D'altra banda, CiU plantejava un pacte del PSC, amb Ara Mollet-ERC i CiU, que tal com el defineixen els convergents, "és la proposta més equilibrada, ja que compliria amb els dos criteris que hem posat sobre la taula" però "l'enfrontament constant entre algunes de les forces del Ple fa impossible que aquest pacte es pugui materialitzar el proper 13 de juny". 

 


El cap de llista de CiU, Joan Daví explicava que cap dels dos condicionants establerts han estat per beneficiar el seu  partit sinó a la ciutadania. "No hem demanat l'alcaldia ni regidors ni res, només coses perquè es produeixi el canvi. Si realment vols un canvi a la ciutat i no pas una posició, s'ha de ser generós". 

 


Així doncs, davant d'aquesta situació, el proper dissabte 13 de juny durant el Ple de Constitució de l'Ajuntament, CiU o s'abstindrà o votarà al seu candidat, segons el que es decideixi en l'assemblea del partit. "Ens comprometem a fer una oposició constructiva", expliquen des de CiU, tot obrint la possibilitat de "formar govern més tard" i apostant per Ara Mollet-ERC-MES, PSC i CiU. 

 

Edicions locals