Monràs continua sent l’alcalde de Mollet

Dissabte al migdia se celebrava el Ple Constituent de l’Ajuntament de Mollet i Josep Monràs tornava a aconseguir l’alcaldia, però en minoria.

Josep Monràs torna a ser escollit alcalde de Mollet per ser la llista més votada en les darreres eleccions municipals. Dissabte la Sala de Plens de l’Ajuntament acollia la sessió constituent del Consistori on els 25 regidors i regidores, després de prendre possessió del seu càrrec, van donar el seu vot per decidir el proper alcalde de la ciutat fins 2019.

 


Tots els grups municipals han presentat candidatura excepte el PP. Així, els regidors han hagut de votar a Josep Monràs (PSC), Xavier Buzón (CM), Oriol López (Ara Mollet-ERC-MES), Francisco Muñoz (C’s) o Joan Daví (CiU). El resultat final ha estat de 7 vots per Monràs, 7 per Buzón, 5 per López, 3 per Muñoz, 2 per Daví i una abstenció. D’aquestes dades es dedueix que cada regidor ha votat al seu candidat excepte el PP, que s’ha abstingut. Com que cap candidat ha obtingut la majoria absoluta, es proclama alcalde el regidor de la llista més votada: Josep Monràs.

 


Un cop coneguts els resultats, la portaveu del PP, Susana Calvo, assegurava que “serà una legislatura difícil i no només per la situació econòmica sinó pels acords als que haurem d’arribar”. “Em comprometo a treballar per fer una oposició constructiva, sòlida, propera, exigent i ferma amb l’objectiu de renovar la confiança dels electors que ens han recolzat i retrobar la que hem perdut”, explicava Calvo. Com a consell pel nou mandat, la popular creia que “hem de reinventar-nos i rectificar si en algun moment no es compleixen els objectius. En aquests moments de crisi la imaginació ha de ser el més potent”.

 


De la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Francisco Muñoz, deixava la seva mà estesa a tots els regidors perquè “no volem perdre ni un minut en les coses que ens separen sinó que cal prendre decisions pensant en el millor per Mollet”, tot recordant els eslògans de campanya dels partits, que reivindiquen aquest benestar de la ciutat.

 


El portaveu de CiU, Joan Daví, reivindicava “una oposició constructiva tot vetllant pels interessos de la ciutadania” i anunciava que “seguirem de ben a prop les actuacions del govern municipal, sobretot aquelles de les que en formem part” tot enumerant alguns àmbits que han anat a càrrec dels convergents durant la darrera legislatura com les polítiques de consum, el desenvolupament de les noves tecnologies, la mobilitat o el mercat municipal i setmanal, entre d’altres.

 


En referència als possibles pactes que finalment no han arribat, Daví assegurava que “a CiU li hauria agradat que els regidors sobiranistes haguessin sumat la majoria” i que ha treballat per aconseguir un pacte entre PSC, Ara Mollet-ERC-MES i CiU, que no ha estat possible, i un pacte entre Canviem Mollet, Ara Mollet-ERC-MES i CiU (amb la condició que l’alcalde fos el cap de llista dels republicans, Oriol López, i amb el compromís de configurar un pla d’actuació com acurat), que tampoc s’ha materialitzat.

 


Finalment cap d’aquestes dues opcions ha estat possible “per les posicions enfrontades entre les forces” (en el cas del tripartit de PSC, Ara Mollet-ERC-MES i CiU) i “perquè era prou important que l’alcalde fos independentista” (en el cas del tripartit de Canviem Mollet, Ara Mollet-ERC-MES i CiU).

 


El portaveu d’Ara Mollet-ERC-MES, Oriol López, recordava que tot i que Monràs assoleixi l’alcaldia, “12 regidors han votat pel canvi, que no s’ha produït avui perquè alguns han girat la cara” i albirava “4 anys llargs on esperem que hi hagi un canvi aviat”. López creia que “Monràs ha estat un mal alcalde”, que “el ‘Monrasisme’ està en decadència” i que “tindrem un govern feble”, per això continua demanant el pacte. “Treballarem al costat de Canviem Mollet i, si ells ho volen, també al costat de CiU”, explica López, qui conclou dient que “res no s’acaba, tot just ara comença una campanya permanent fins la victòria final”.

 


Des de Canviem Mollet, Xavier Buzón no volia entrar a valorar les converses obtingudes per intentar assolir pactes i assegurava que “el treball posarà a cadascú al seu lloc”. Buzón augurava una “legislatura plural i diversa” on “és imprescindible establir noves fórmules de relació entre els grups del Consistori i la ciutadania”.  Finalment, Buzón avançava que s’havien d’arribar a pactes contra la corrupció, a favor de la transparència de la gestió pública, per fomentar l’ocupació i l’economia i per l’elaboració d’un pla d’emergència social, entre d’altres.

 


La portaveu del Partit Socialista, Mireia Dionisio recordava l’interès comú de tots els regidors d’aconseguir una ciutat millor i demanava “tenir la intel·ligència, la capacitat i la responsabilitat de teixir relacions basades en el diàleg i el consens”. Dionisio explicava que “des del PSC dipositarem tota la nostra voluntat per poder arribar a acords amb tots els grups municipals perquè només d’aquesta manera estarem a l’alçada de nous reptes i noves oportunitats”.

 


L’actual alcalde de Mollet, Josep Monràs, tancava la sessió plenària demanant a la resta de formacions “posar-nos a treballar perquè podem estar discutint 4 anys més sobre els resultats”. Monràs creia que en ser la llista més votada “tenim l’obligació moral i ètica de treballar conjuntament amb tots els partits que han rebut representació al Consistori, per tant, haurem de treballar plegats per trobar espais de consens i propostes en comú, sempre des de la responsabilitat, el rigor, la transparència i la participació”.  Monràs també aprofitava per donar l’agraïment a la voluntat diàleg que han mantingut CiU, PP, C’s i CM, és a dir, a totes les forces que ara resten a l’oposició excepte a Ara Mollet-ERC-MES.

 


L’alcalde de Mollet concloïa la seva intervenció tot recordant que “la dignitat no consisteix en tenir honors, la dignitat s’aconsegueix que un s’ho mereix individualment. Desitjo que cadascun dels regidors es mereixin la dignitat que els ciutadans ens han donat amb el seu vot”.

 

Edicions locals