L’equip de govern comença la feina

Ja s’han posat en marxa tres accions del nou govern municipal. A més el govern local emplaça a les altres formacions presents al Consistori a arribar a un acord per treballar sobre les grans línies de la ciutat.

Després que dissabte es formés l’equip de govern, amb els 7 regidors del PSC, ja ha començat la feina i el govern municipal ha posat en marxa tres iniciatives per donar suport als infants més desfavorits, a les famílies en processos de desnonaments i a les entitats molletanes.

 


La primera acció es tracta d’una modificació econòmica per incrementar un 30% els ajuts a les beques per a les escoles bressol i un 30% els ajuts que donen cobertura als infants que necessiten beques menjador durant l’estiu i beques per realitzar activitats de lleure un cop finalitza el període escolar. En aquest sentit l’Ajuntament donarà més de 200 beques properament.

 


La segona acció és fomentar un acord perquè l’Ajuntament faci de mediadora entre les famílies en situació de desnonament amb entitats financeres per tal de transformar els deutes en lloguers socials o en les accions més beneficioses per a cada família. L’Ajuntament fa un pas més i proposa ser avaladora  sempre que la Generalitat trameti l’autorització. “Destinarem la partida pressupostària que faci falta per fer front al 100% de les situacions”, explica l’alcalde de Mollet, Josep Mornàs, qui afegeix que “nosaltres no treballem per números sinó per a les persones”.

 


També, a partir de la setmana vinent els serveis jurídics municipals es posen a disposició de les entitats molletanes per tal d’oferir l’assessorament legal necessari i fer front als nous canvis legislatius.

 


A banda d’aquestes tres accions concretes, Monràs anunciava que enviarà als diversos grups municipals un Acord per Mollet, un document que té l’objectiu de marcar les grans línies d’actuació necessàries per a la ciutat i que treballarà en diversos àmbits com la participació, la creació d’ocupació, la vulnerabilitat de les famílies amb menys recursos, l’habitatge i la protecció de Gallecs. “Aquest acord no està tancat”, anunciava Monràs, qui també agraïa les propostes realitzades per part de C’s, CiU i el PP, així com la voluntat de diàleg de CM. “Cal actuar sense dogmatismes i sense postures tancades. Cal aixecar el cap pensant en el futur dels ciutadans”, concloïa Monràs, qui també demanava una reflexió per part del portaveu d’Ara Mollet-ERC-MES, Oriol López.

Edicions locals