Activitats entorn de la Setmana Europea de l’Energia

La nostra ciutat s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia amb activitats en les que hi participaran les cinc escoles de la ciutat que formen part del projecte d’estalvi energètic 50/50.

Des de dilluns fins divendres d’aquesta setmana se celebra la Setmana Europea de l’Energia i cinc centres educatius la commemoren amb diverses activitats. Les escoles que s’adhereixen a aquesta celebració són les mateixes que formen part del projecte d’estalvi energètic 50/50, una iniciativa que té com a objectiu reduir la despesa energètica dels centres. Les escoles són: Can Besora, Joan Abelló, Sant Vicenç, Sant Jordi i Cal Músic.

 


La Diputació de Barcelona ha convidat algunes escoles de la província que formen part del projecte 50/50 a una visita al Museu Marítim. Les de Mollet han estat el Joan Abelló i Can Besora. També ha donat recursos per desenvolupar activitats en quatre centres. Així, l’escola Sant Jordi realitzarà l’activitat ‘Hola Watty’, adreçada a nens a partir de 6 anys amb l’objectiu de conscienciar als més petits sobre les situacions quotidianes de consum energètic a la llar o a l’escola. El Centre Sant Vicenç acollirà un taller de cuina solar sostenible, Can Besora la construcció d’enginys elèctrics i el Joan Abelló organitzava divendres passat un Joc de Pistes amb consells d’estalvi energètic utilitzant codis QR.

 


També, divendres passat, dia sense energia de les escoles de Mollet, els centres van fer una lectura del seu consum a primera i a última hora del dia per fer una comparativa dels diners que s’estalvien en realitzar un consum responsable.

Edicions locals