Mollet guanya l’’European Green Leaf 2015’

Mollet ha guanyat el premi ‘European Green Leaf 2015’, un guardó europeu que premia aquelles ciutats que han demostrat el seu compromís amb la sostenibilitat i el creixement verd. Amb aquest premi, Mollet es convertirà en ambaixadora verda durant un any,

Mollet ha guanyat aquest reconeixement europeu conjuntament amb la ciutat portuguesa de Torres Vedras, després que fos preseleccionada d’un inicial de 15 ciutats europees. Els guanyadors d’aquest premi es van donar a conèixer en una cerimònia celebrada dijous passat a l’actual Capital Verda Europea, Bristol (Regne Unit). És el primer any que la Unió Europea concedeix aquest guardó que situa a Mollet com la primera ciutat europea en obtenir aquest important reconeixement.

 


L’alcalde de la ciutat Josep Monràs ha explicat que aquest premi europeu posa en valor “el gran esforç i la gran feina que, des de fa anys, desenvolupem a l’Ajuntament des de diferents àmbits com són medi ambient, promoció i sensibilització ambiental, mobilitat o tecnologies aplicades a la gestió mediambiental”. En aquest sentit, Josep Monràs també ha agraït la feina desenvolupada a l’anterior mandat per Josep Garzon, Alícia Domínguez, Joan Daví i Jordi Talarn que han contribuït des del convenciment a que Mollet hagi rebut aquest reconeixement europeu.

 


L’European Green Leaf és un guardó que reconeix la conscienciació amb el medi ambient i la sostenibilitat de ciutats entre 50.000 i 100.000 habitants posant èmfasi en el creixement verd i l’ocupació. Cada ciutat finalista ha elaborat un vídeo per mostrar el seu compromís amb el medi ambient. En el vídeo de Mollet es destaquen actuacions sobre el canvi climàtic i l’energia, mobilitat, biodiversitat i ús del sòl i residus i economia verda.

 


Durant l’acte de lliurament del premi, el Comissionat europeu per al Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella va expressar el desig  que aquest guardó serveixi perquè d’altres ciutats s’inspirin en el model molletà i aconseguir un entorn més sostenible per al futur.

Edicions locals