Jordi Seguer recorrerà la sentència del judici del seu acomiadament

L’exdirector de Vallès Visió anuncia que recorrerà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la sentència que desestima la demanda que va presentar d’improcedència i de nul·litat del seu acomiadament el març de 2013 com a director de Vallès Vis

Jordi Seguer, exdirector de Vallès Visió ha anunciat recorrerà al TSJC la sentència que desestima les demandes que va presentar per considerar el seu acomiadament d’improcedent i per considerar que es vulneraven els drets fonamentals de la llibertat d’expressió. Malgrat la sentència dóna la raó al Consorci Teledigital Mollet (CTM), el representant legal de Seguer, Pep Camprubí, considera que “la sentència no conté com a fets provats les denúncies que Seguer va fer als mitjans de comunicació sobre les ingerències a Vallès Visió. L’acomiadament es va produir tres dies després de ser publicades i, per tant, demostren una relació de causa-efecte”.

 

La sentència dóna la raó al CTM que anunciava l’acomiadament tot al·legant motius econòmics però el representant legal de Seguer explica que “per procedir a un acomiadament per causes econòmiques hi ha d’haver una insuficiència de recursos continguda, i al febrer de 2013 (20 dies abans de l’extinció de contracte) s’aprovava la plantilla i la previsió pressupostària amb partida econòmica suficient per al sou del director del canal”.

 


El representant de Seguer també assegura que “el 26 de juliol de 2012 hi va haver un primer acomiadament verbal que la jutgessa omet en la sentència”. A més, Seguer afegeix que té constància que d’episodis com el seu se n’han produït més al llarg d’aquests últims 2 anys a la redacció del canal i que fins i tot alguna professional ha estat apartada de la presentació dels espais informatius per no seguir els criteris de la nova direcció.

 


L’exdirector de Vallès Visió acusa a l’alcalde de Mollet i president del CTM, Josep Monràs, “d’intentar imposar una línia editorial en contra, en moltes ocasions, del criteri periodístic. Només vaig rebre pressions del president Monràs, mai cap altre municipi va marcar la línia editorial sinó tot al contrari”.

 


Per últim Seguer anuncia que “em van oferir dos cops pagar-me l’acomiadament improcedent per silenciar al cas” així que “el president del Consorci no hauria de treure tant pit de la sentència quan els seus advocats em van oferir en dues ocasions retirar les dues demandes i pagar-me l’acomiadament improcedent, la darrera el mateix dia del judici”.

 

Edicions locals