Mollet en Comú es posiciona en contra d'obrir una sala de joc a l'antiga discoteca Teatre

La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès considera l'espai "perjudicial per a la salut"

Societat

L'anunci de l'obertura d'una sala de joc a l'antiga discoteca Teatre, tal com avançava fa unes setmanes el SomMollet, ja té detractors. Mollet en Comú han estat els primers a oposar-se i demanar explicacions al govern municipal sobre aquest espai. En concret, ho feia, en el ple celebrat aquest passat dilluns, la regidora de Mollet en Comú M. Carmen Moya.

 "Les llicències no es donen al gust de l'Ajuntament, si es compleix normativa es donen i, si no, no es donen perquè si no el que s'està fent és prevaricar, per tant la postura del govern és complir amb la normativa", responia a la qüestió, la regidora de Planificació, Gestió i Disciplina Urbanística, Mireia Dionisio.  

Per a Mollet en Comú és "preocupant que el govern municipal mostri tan poca sensibilitat amb aquesta problemàtica i que s’escudi en les restrictives normatives vigents quan segurament es podrien fer actuacions i modificacions de les mateixes que evitin aquestes problemàtiques". També recorden que l'Ajuntament havia votat durant el 2020 dues mocions en contra del joc i la proliferació de cases d'apostes a la ciutat.

Per la seva banda, la portaveu dels comuns, Marina Escribano considera que “l’addicció al joc és un problema de salut de primera magnitud que a més acostuma a afectar a les persones més vulnerables. És tota una contradicció que al ple aprovin mocions contra el joc i després aprovin la seva instal·lació a la nostra ciutat sense cap resistència. Sembla que ja els hi està bé”,

Així mateix, des de Mollet en Comú es mostren disposats a treballar aquest tema amb entitats i veïns, per tal de pressionar per lluitar contra l’obertura d’un centre d’aquest tipus a la ciutat. Els comuns consideren que: "En un món on proliferen jocs en línia i escurabutxaques als bars no té cap sentit alimentar aquesta xacra amb centres especialitzats".

La Plataforma de la Sanitat Pública també diu que no

Mollet en Comú no han estat els únics, però, en oposar-se a aquesta sala de joc. Des de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, es posicionen "totalment en contra" de l'obertura d'aquest espai d'atzar, ja que el consideren "perjudicial per a la salut de les persones".

Els responsables de la Plataforma també apunten com "agreujant", el fet que aquestes instal·lacions es trobin a la vora del Col·legi Cal Músic i el CAP de Can Pantiquet. Tampoc entenen que amb l'aprovació de dues mocions a l'ajuntament en contra dels jocs d'atzar, i a les que l'equip de govern va votar favorablement, es plantegi la seva obertura: "Creiem que l'equip de govern podria fer una demora d'un any per canviar el POUM puntualment i d'aquesta manera, no autoritzar aquest tipus d'activitat perniciosa", diuen. En aquest sentit, demanen als grups municipals la presentació d'una moció.

"Amb voluntat política tot és possible i amb el compromís del consistori en sentit contrari a l'obertura d'aquesta sala de jocs d'atzar i apostes creiem que som a temps de revertir una situació que en cas de tirar endavant anirà en perjudici de tota la ciutadania. Ja que creiem fermament que aquest no és model de negoci que beneficiï en res als ciutadans i ciutadanes de Mollet", conclouen des de la plataforma. 

Edicions locals