El ple de Mollet rebutja una moció en contra del Quart Cinturó

Llum verda a una moció presentada per Podem per demanar l'indult del raper Pablo Hasél

Política

El ple de Mollet rebutja una moció en contra del Quart Cinturó
El ple de Mollet rebutja una moció en contra del Quart Cinturó

El ple de Mollet rebutjava dilluns una moció presentada per Mollet en Comú contra la construcció del quart cinturó en el tram que manca per executar entre Terrassa i Granollers. El polèmic projecte, amb més de 25 anys d'història, enfronta diferents models de desenvolupament i de mobilitat al territori que com en altres ocasions, també es van veure palesos al ple. Mentre Mollet en Comú, Ara Mollet ERC i Podem hi votaven a favor, Junts per Mollet, PSC i Cs, ho van fer en contra.

En concret la moció demanava proposar al ministeri de Transició Ecològica que resolgui la caducitat de l'expedient ambiental d'aquesta infraestructura i que -segons l'esmena plantejada per ERC- desestimi el projecte del Quart Cinturó del tram entre Terrassa i Granollers per la seva manca de consens al territori i per ser contrari als objectius de bastir un nou model de mobilitat sostenible que permeti assolir els objectius marcats per la Unió Europea i l'Organització de les Nacions Unides (ONU) de reducció d'emissions causants del canvi climàtic pel 2030.

"Quan fa més de 20 anys es parlava del Quart Cinturó, es feia des d'una lògica del segle XX, estem al segle XXI", asseverava la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano, durant la defensa de la moció. "Avui quan l'emergència climàtica és una evidència, ens sembla que això està desfasat i no és la resposta a la mobilitat que necessita el Vallès", apuntava també Escribano.

Una postura que també defensava des d'Ara Mollet ERC, el portaveu, Oriol López: "Aquesta carretera no és una via que sigui útil si no hi ha consens al territori", expressava López i reclamava: "El que cal és un transport públic eficient, aquesta línia orbital que acabi unint les ciutats vallesanes". Mentre que des de Podem, Xavier Buzón donava el seu vot afirmatiu a la moció subratllant: "Estem en contra de qualsevol infraestructura que suposi un risc per qualsevol espai natural, com podria ser Gallecs".

Per la seva banda, tant Junts, com el PSC i Cs, es posicionaven en contra de la moció apuntant que aquesta infraestructura és una de les solucions per millorar la mobilitat al territori i reduir els índexs de contaminació. Amb tot, des del PSC, Mireia Dionisio reafirmava el posicionament del seu partit en una qüestió, segons Dionisio, "innegociable", que el Quart Cinturó no passi per Gallecs.

Sí a l'indult de Pablo Hasél i no a la Llei d'Amnistia

Per altra banda, el ple sí que va donar la seva aprovació a la moció presentada per Ciutadans que es feia ressò de diferents reclamacions ciutadanes respecte a la mobilitat interurbana, especialment en els desplaçaments a Barcelona. La proposta demana actuacions sobre les línies de Rodalies R2 i R3 i el desdoblament d'aquesta última.

El ple de Mollet també aprovava dilluns una moció presentada per Podem per demanar l'indult del raper Pablo Hasél. La proposta va prosperar amb els vots a favor de Podem, Ara Mollet i Mollet en Comú i les abstencions del PSC i Junts. Cs va ser l'únic partit que hi va votar en contra.

Per contra, durant el mateix ple es va rebutjar una moció presentada per Ara Mollet ERC i Junts per reclamar a l'Estat una Llei d'Amnistia que s'apliqui als represaliats del procés. "No es pot passar pàgina ni tenir una negociació honesta amb milers de represaliats i gent a la presó i l'exili", opinava la regidora d'Ara Mollet ERC Marta Vilaret. Mentre que des de Junts per Mollet, Joan Daví denunciava que als presos se'ls estaven aplicant lleis "anacròniques".

En aquesta ocasió Mollet en Comú i Podem es van abstenir i el PSC i Cs hi van votar en contra. "L'amnistia no té cabuda en l'ordenament jurídic actual i crearia sensació d'impunitat per als polítics", deia el portaveu de Cs, Iván Garrido. Mentre des de les files socialistes, Mireia Dionisio opinava: "Espanya és un estat democràtic i l'amnistia es dona quan es passa d'un estat autoritari a un democràtic".

Edicions locals