Mollet retira els nius d’erugues processionàries detectats a diferents punts de la ciutat

Paral·lelament s’ha començat a senyalitzar les zones que poden ser sensibles a aquesta espècie, com Els Pinetons

Societat

Mollet retira els nius d’erugues processionàries detectats a diferents punts de la ciutat
Mollet retira els nius d’erugues processionàries detectats a diferents punts de la ciutat

Amb l’arribada de la primavera, les erugues processionàries que es concentren en bosses durant l’època hivernal a les parts superiors dels arbres, comencen a baixar a terra. Aquest fet suposa un perill per les persones i animals domèstics les toquen. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha realitzat mesures proactives per eliminar aquestes concentracions.

Així mateix, durant els mesos d’octubre i novembre de 2020, els serveis tècnics municipals han anat fent controls preventius per monitorar la presència de la processionària del pi, tant als pins com als cedres de la ciutat.

En aquells llocs on es van detectar bosses, es va procedir  a eliminar-les de forma mecànica. En controls posteriors es va constatar que l’actuació havia estat eficaç. 

En aquests moments, època de l’any on poden sortir les erugues de processionària, s’està fent una nova revisió per eliminar aquells nius de processionària detectats que hagin pogut sobreviure al primer tractament.

Senyalització de zones afectades

Paral·lelament a aquestes feines, el consistori ha adoptat  mesures preventives com senyalitzar les zones afectades, com per exemple Els Pinetons, afavorir la biodiversitat i els ocells que se les poden menjar, capturar els adults, tallar i cremar les bosses i instal·lar anells de captura de les erugues perquè no arribin a terra.

Per tot plegat, es recomana a la ciutadania que si no hi ha senyalització, avisi immediatament a l'Ajuntament, que no toqui ni s'acosti a les erugues i tampoc ho permetin als seus animals domèstics i que en cas de reacció al·lèrgica cal atenció mèdica.

Amb l’aplicació Civiwaste es poden geolocalitzar els arbres afectats.

Edicions locals