L'Ajuntament de Mollet rebutja el tancament de la planta de Bosch a Lliçà d'Amunt i demana diàleg a l'empresa

Unes 30 famílies molletanes estan afectades per la marxa de la multinacional

Economia

L'Ajuntament de Mollet rebutja el tancament de la planta de Bosch a Lliçà d'Amunt i demana diàleg a l'empresa
L'Ajuntament de Mollet rebutja el tancament de la planta de Bosch a Lliçà d'Amunt i demana diàleg a l'empresa

El govern municipal es van reunir aquest dijous amb els representants dels treballadors i les treballadores de la planta de Bosch a Lliçà d'Amunt, després que la multinacional alemanya anunciés fa una setmana el tancament de la planta vallesana. Durant la reunió van ser-hi presents, l’alcalde Josep Monràs, i la primera tinent d’alcaldia Mireia Dionisio, el segon tinent d’alcaldia Xavier Buzón i el regidor d’ocupació, Raúl Broto.

Durant la reunió, les dues parts van coincidir en la necessitat que s’iniciï un procés de diàleg i de mediació amb els representants dels treballadors i les treballadores i la representació de la planta, amb l’objectiu prioritari d’aturar el tancament i trobar una solució de continuïtat per a l’activitat de la planta i el manteniment dels llocs de treball.

Segons paraules d’Emili Castells, representant dels treballadors: “Actualment la planta de Lliçà genera beneficis segons han pogut constatar. Per tot això, no esperaven la decisió de l’empresa de deslocalitzar la producció a Polònia amb l’únic objectiu d’obtenir més rendibilitat. Una situació que aboca a moltes famílies a greus problemes econòmics, en dependre moltes d’elles exclusivament de Bosch”. També han incidit en el dany que es realitza al teixit productiu i industrial de Catalunya, decisió que pot afectar a 1.500 famílies entre llocs directes i indirectes.

En aquest sentit, l’alcalde, Josep Monràs va manifestar: Ens preocupa l’impacte que el tancament tindrà, també a Mollet on estan afectades 30 famílies. Estem radicalment en contra d’aquesta decisió i l’Ajuntament no pot mirar cap a un altre costat”. En aquest sentit, Monràs va voler traslladar tot el suport del consistori “i ens posem a la seva disposició per combinar totes les accions de reivindicació per frenar aquesta deslocalització”. L’alcalde també va anunciar que traslladarà de manera urgent a tots els grups polítics municipals un manifest de suport que coordina el Comitè de treballadors per aprovar de forma immediata.

Edicions locals