Budó diu que 'tot apunta' que el confinament comarcal s'aixecarà 'ben aviat'

La consellera ha obert la porta a què la gent pugui entrar i sortir de Catalunya durant la Setmana Santa

Societat

Budó diu que 'tot apunta' que el confinament comarcal s'aixecarà 'ben aviat'
Budó diu que 'tot apunta' que el confinament comarcal s'aixecarà 'ben aviat'

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que "tot apunta" que el confinament perimetral comarcal "s'aixecarà ben aviat", sempre que les dades epidemiològiques no canviïn la tendència que tenen darrerament.

Així, el pla per a la Setmana Santa –que es podria tancar aquesta mateixa setmana– permetria la mobilitat interna dins de Catalunya amb una certa llibertat. "Si les dades són com les dels darrers dies, ben aviat podrem començar a revertir el confinament comarcal i els temes de mobilitat".

Així de confiada s'ha mostrat Budó en parlar dels canvis en les restriccions que el Govern prepara a pocs dies de la Setmana Santa. Tot i aquesta bona predisposició a deixar només actiu el perímetre català, Budó tampoc dona res per fet fins que "les autoritats sanitàries recomanin" aixecar aquestes mesures. "Tot apunta que les dades ho permetran, esperem. Sembla que tenim la cadena de contagis controlada, i podrem fer passos endavant i un és aquest, permetent moure's per dins de Catalunya", ha comentat en roda de premsa, després de la reunió del Consell Executiu.

A més, ha obert la porta a què la gent pugui entrar i sortir de Catalunya durant la Setmana Santa sempre que sigui "per a visitar familiars i persones properes", com ja es va permetre durant els dies més assenyalats de Nadal. "Està sobre la taula, s'ha d'estudiar", ha matisat, deixant clar així que la mesura no era definitiva. I és que Budó ha marcat prudència en reiterar que "en funció de les dades epidemiològiques hi haurà una mobilitat o altra" durant aquesta propera Setmana Santa.

Amb tot, entre dimecres i divendres s'ha de tancar la nova resolució del Procicat que entrarà en vigor dilluns i s'haurà de veure si la relaxació de les mesures s'aplica ja la setmana vinent o la següent. "Entenem que aixecar el confinament comarcal és necessari al més aviat possible", ha dit.

Edicions locals