Mollet crea un nou servei d'assessorament i consulta adreçat al col·lectiu LGTBIQ+

El servei també oferirà suport específic si cal presentar incidències i denúncies

Societat

Mollet crea un nou servei d'assessorament i consulta adreçat al col·lectiu LGTBIQ+
Mollet crea un nou servei d'assessorament i consulta adreçat al col·lectiu LGTBIQ+

L’Ajuntament de Mollet del Vallès oferirà un nou servei de suport i assessorament adreçat al col·lectiu LGTBIQ+. L'espai té la finalitat de sensibilitzar i oferir informació, suport i recursos a les consultes vinculades a les diversitats sexuals i de gènere del col·lectiu, els seus familiars i professionals que hi tinguin algun vincle.

El servei també oferirà suport específic si cal presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere així com per realitzar determinats tràmits.

La iniciativa neix després que l’Ajuntament s’hagi adherit a la xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGTBI de la Generalitat. L’Ajuntament i la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat, han signat l’Acord que farà possible la posada en marxa del Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI per a la coordinació interadministrativa i per garantir l’equitat territorial.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs “la societat d’avui no pot mirar cap a un altre costat pel que fa a la vulneració dels drets. L’administració, i especialment la més propera a la ciutadania, tenim l’obligació d’afrontar els problemes amb eines com la que avui presentem, no amb discursos buits de continguts”

“La posada en funcionament d’aquest servei és important per a la ciutat i ens ajudarà a mostrar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere i prevenir LGBTifòbia”, afirmava la regidora de polítiques de gènere, feminisme i diversitat, Pepi Muñoz, qui a més afegia: “A través d’aquest servei podrem donar acompanyament, suport i informació amb relació a la diversitat sexual i de gènere a qualsevol persona que ho necessiti". 

Per la seva banda, la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya Mireia Mata, deia que “un Ajuntament com el de Mollet que està en el seu quart pla d’igualtat, i que des de l’any 96 està aplicant polítiques públiques d’igualtat, parla molt bé del seu govern i, sens dubte, és un referent en aquest àmbit”. Per aquest motiu, “agraïm aquesta nova incorporació a la Xarxa de Serveis Integrals i ens tindreu pel que calgui”. 

El Servei d’Atenció Integral s’oferirà de forma presencial els divendres de 10 a 13 h al CIRD Joana Barcala (carrer Àngel Guimerà, 11-15) i està previst que entri en funcionament abans de Setmana Santa. Per sol·licitar el servei cal demanar cita prèvia al telèfon 93 570 77 47,o a través del correu [email protected].

Edicions locals