L'aventura de vida de dos "bojos" pels viatges

La Mari Carrillo i el Jordi Escura han viatjat per 39 països i ja preparen la seva nova aventura

Societat

L'aventura de vida de dos "bojos" pels viatges
L'aventura de vida de dos "bojos" pels viatges

Un viatge els va canviar la vida i ara no s’imaginen cap altra forma de viure. La Mari Carrillo, de Montornès, i el Jordi Escura, de Mollet, són una parella apassionada dels viatges que ha convertit la seva passió en una professió i el seu estil de vida.

“Tot va canviar l'any 2017 quan vam decidir fer un viatge llarg. A nosaltres sempre ens ha agradat molt viatjar, però  les dues o tres setmanes que ens donaven de vacances a la feina se'ns quedaven sempre curtes”, explica el Jordi, qui va decidir agafar una excedència per poder viatjar junt amb la Mari. “Va coincidir que l'empresa de la Mari va plegar i no ens ho vam pensar, vam agafar les motxilles i vam anar sis mesos al sud-est asiàtic. Aquest viatge va ser un clic, ens va canviar bastant la nostra forma de veure la vida”, recorda la parella.

“Teníem clar que  el que volíem era seguir viatjant i havíem de rumiar com fer-ho, perquè treballar molt per estalviar i tornar a viatjar, al final sempre acabes en un bucle i el que volíem era viure viatjant”. Els baixvallesans van visitar Tailàndia, Cambodja, Laos, Birmània i Indonèsia, i un cop a casa ja no hi va haver aturador: "Quan vam arribar sabíem que tornaríem a fer-ho, però, amb la nostra gossa, la Kènia".

Primer, es van comprar una furgoneta i cada cap de setmana feien una sortida. A partir d’aquí, comenten: “Vam estar dos anys viatjant i vivint amb autocaravana”. Una aventura que els va servir també per formar-se en màrqueting en línia i engegar Que nos quiten lo viajao, el seu primer projecte com a emprenedors: “Estàvem viatjant i vam arribar a Turquia. Ens vam enamorar del país i vam decidir fer el primer projecte, viatges grupals a Turquia. El primer viatge era el maig de l'any passat, havíem venut, estàvem molt contents, però, no el vam arribar a fer per culpa de la pandèmia”.

Però la situació no els va aturar i aprofitant l’obertura de les restriccions durant l’estiu, van treure un nou projecte al mercat que a banda d’agradar va tenir molt èxit: “Vam fer rutes a mida per a gent que volia viatjar amb autocaravana i no ho havia fet abans. El projecte va anar molt bé i els clients van quedar molt contents”.

Quan es pugui tornar a viatjar

Tot i que de moment el món dels viatges es troba en "pausa", la Mari i el Jordi no paren de reinventar-se. Mentre no s’obrin fronteres i es pugui viatjar amb “normalitat”, assessoren, a través del màrqueting digital, emprenedors com ells a donar visibilitat als seus projectes amb la maleta mig preparada, per quan es pugui tornar a sortir de ruta: “Sabem que quan tot això passi la gent tindrà unes ganes boges de viatjar”, diuen convençuts i emocionats. Per anar obrint boca, el molletà i la montornesenca ja estan preparant una nova aventura.

Edicions locals