Aquest cap de setmana torna la Mostra de Titelles de Mollet

Hi haurà 9 espectacles entre divendres 16 i diumenge 18 d'abril

Cultura

Aquest cap de setmana torna la Mostra de Titelles de Mollet
Aquest cap de setmana torna la Mostra de Titelles de Mollet

Aquest cap de setmana (16, 17 i 18 d'abril) la capital baixvallesana acollirà una nova edició de la Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO), la 14a, coorganitzada per l'Ajuntament i per Galiot Teatre.

La Mostra comptarà amb 9 companyies que faran 14 representacions, en tres espais tancats –Can Gomà, Sala Fiveller i Mercat Vell–. Amb aforaments reduïts a la meitat, enguany s'ha apostat per emetre quatre xous en directe per streaming a través de la pàgina especial creada per la MITMO 2021.

Enguany la MITMO es reinventa per poder celebrar-se en les condicions sanitàries actuals. Així, l’alcalde Josep Monràs explicava durant la roda de premsa que "amb aquesta MITMO hem de començar a recuperar la il·lusió que vam perdre l’any passat, per tal que l’any 2022 puguem celebrar la 15a edició com es mereix". Tot i això, va deixar clar que "la prudència ha de ser el principal valor per anar recuperant a poc a poc totes les activitats emblemàtiques de la ciutat". Monràs també va agrair tota la seva implicació a Galiot i a totes les persones que fan possible la MITMO.

Així, la Mostra tindrà un format molt diferent, en què tots els espectacles es faran en llocs controlats i amb aforaments molt limitats. Aquesta limitació, però, ha afavorit que es programin un tipus d’espectacle que pels seus requisits tècnics i dificultat de muntatge eren difícils de fer a l’aire lliure. Per tant, hi haurà actuacions de molta qualitat, complexitat, il·luminació i efectes.

Entre les companyies, en destaquen La Baldufa, recentment guardonada amb el Premi Nacional de les Arts Escèniques, i la companyia L'Estaquirot Teatre, que donarà per iniciada a Mollet la seva gira del 50è aniversari i comiat.

 

Emmarcada en la MITMO, La Marineta acull fins a final de mes l’exposició Titelles del Món de la col·lecció de la companyia molletana que es pot veure durant tot el mes d’abril, amb titelles d'arreu del planeta, però també amb una de les col·leccions més importants de titella català antic.

La venda d’entrades es farà de manera anticipada i online (a La Marineta, en l’horari habitual, s’oferirà el servei de compra d’entrades online, per a aquells casos en què no sigui possible fer-ho de manera autònoma).

També s'hi podrà veure la nova instal·lació de Galiot, Giravolta Titelles, un carrusel antic que, en comptes de cavallets, porta teatrets de titelles. Està fet de manera artesanal, amb material de fusta reciclada. Jordi Monserdà, el director de Galiot, va explicar que “com és habitual en les creacions de Galiot, es tracta d’una instal·lació interactiva, pensada per fer participar el públic, un fet que actualment impossibilita que es pugui utilitzar. Tot i això, em fa molta il·lusió poder mostrar-la a l’interior de La Marineta”.

Museu, comerç i restaurants

A banda, no han faltat les activitats prèvies que serveixen per escalfar motors. Aquest cap de setmana, el Museu Abelló ha organitzat un taller de titelles prenent com a model els titelles de la col·lecció.

Un altre clàssic que fa possible que la MITMO sigui un esdeveniment de ciutat, és la implicació del comerç i la restauració. Enguany ha calgut aguditzar l’enginy per tal de transformar el circuit dels aparadors, a través d’un joc de buscar titelles amb un codi QR. Aquest joc es pot fer fins al diumenge 18 d’abril, i se sortejarà un titella del Mollet Mullat (mascota de la MITMO) entre els participants. Un sistema semblant, també s’ha fet servir aquest dissabte passat al Mercat Municipal, en què les famílies han jugat a buscar el Patufet amagat entre les parades.

Finalment, també s’han implicat a la MITMO els restaurants de Mollet, que participen oferint un menú especial durant el dissabte i diumenge, que també es farà per emportar a domicili.

Edicions locals