El risc de rebrot millora a Mollet després de la pujada registrada fa una setmana

La xifra de pacients ingressats per Covid a l'Hospital de Mollet es manté estable

Societat

Després de la pujada de la darrera setmana, les dades epidemiològiques a la ciutat de Mollet han millorat lleugerament. Aquest dilluns, l'índex de rebrot a la ciutat se situa en els 342 punts i la velocitat de transmissió en el 0,93. Mentre que fa una setmana l'índex de rebrot superava els 400 punts i la velocitat de transmissió es trobava per damunt de l'1.

Aquestes dades s'han donat a conèixer després de la reunió de coordinació que l'Ajuntament de Mollet celebra habitualment els dilluns. En aquesta trobada també s'ha informat que els casos detectats la darrera setmana a la ciutat han estat 85 i que en aquests moments l'Hospital de Mollet té 34 persones ingressades confirmades amb coronavirus, 5 d'elles a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Unes xifres similars a les registrades fa set dies.

Mentre que a les residències de Mollet la situació segueix sent de normalitat, pel que fa als grups escolars confinats a la ciutat, en aquests moments són 4 amb 99  persones confinades i 4 positius.

En referència a les vacunacions, 8.192 persones ja han estat vacunades en primera dosi i 2.890 en segona.

Una trentena de denúncies per incomplir les restriccions

D’altra banda, durant la reunió també s'ha donat a conèixer que la Policia Municipal ha realitzat 35 denuncies per intervencions relacionades amb la Covid-19, entre d'altres, per consum d’alcohol a la via pública, no portar la mascareta o portar-la incorrectament, per no respectar la limitació de mobilitat nocturna i a un local per servir menjar a l’establiment en horari no permès, és a dir, més enllà de les 22:00 hores.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, “tot i que ja estem veient que les vacunacions van a bon ritme, també és veritat que els hospitals estan alertant que la situació a les UCI comença a estar al límit, i és per aquest motiu que hem de seguir mantenint la prudència i el compliment de les normes per no tornar a saturar el nostre sistema sanitari”.

Edicions locals