L'Ajuntament millora la connexió de Wifi gratuït a Mollet

S'han instal·lat onze nous punts de connexió a vuit espais públics de la ciutat

Societat

L'Ajuntament millora la connexió de Wifi gratuït a Mollet
L'Ajuntament millora la connexió de Wifi gratuït a Mollet

L’Ajuntament de Mollet del Vallès culmina el desplegament de la xarxa WIFI4EU, present a la majoria dels espais públics de la ciutat. Els nous punts de connexió permeten millorar la qualitat i la potència de la xarxa. L’actuació ha estat subvencionada per la Unió Europea.

Després que la Comissió Europea atorgués una subvenció a l’Ajuntament en la primera convocatòria de la iniciativa europea WiFi4EU, la ciutat ja disposa dels 11 nous punts de connexió wifi, ubicats a 8 espais públics. Mollet ha estat un dels primers 44 municipis catalans en participar d’aquest projecte.

La iniciativa WiFi4EU promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat wifi en espais públics com parcs, places, i exteriors edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de municipis de tota Europa. En aquest sentit, aquesta actuació ha permès millorar la qualitat i la potència de la xarxa sense fil present a pràcticament tota la ciutat.

En concret, aquests punts, que se sumen als que ja estaven disponibles a la ciutat, són la plaça Major -Ajuntament, el parc de Can Mula - Biblioteca Municipal, plaça Prat de la Riba – Mercat Vell, l'exterior dels centres cívics de Can Borrell i Can Pantiquet, el Mercat Municipal (entrada lateral cap a la plaça Major i entrada principal a avinguda Llibertat, el Parc de les Pruneres i l'exterior d’El Lledoner.

Per poder accedir al wifi, només cal estar dins la cobertura dels 11 punts de connexió, seleccionar WIFI4EU i iniciar la sessió. Tots els llocs on hi ha connexió estaran identificats amb un senyal.

D’aquesta manera, amb aquestes incorporacions a la xarxa que ja estava disponible als equipaments municipals, la connectivitat present a l’espai públic, millorarà notablement.

Un cop coberta aquesta nova fase, la pretensió de l’Ajuntament és la de seguir augmentant la qualitat i la potència de la connexió wifi arreu de Mollet.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, afirma que “amb aquesta actuació hem pogut millorar la qualitat i la potència de la xarxa sense fils a la via pública de la ciutat. Aquests 8 punts permetran a la ciutadania connectar-se a la xarxa Wifi de manera senzilla i gratuïta, i es troben en zones que fan servir molts molletans i molletanes diàriament.” I ha afegit “és una actuació de present i de futur i que van encaminada a què Mollet sigui una ciutat més i millor connectada.”

El regidor Xavier Buzón, regidor d’Administració Digital, ha dit que “la xarxa WIFI4EU millorarà molt la connectivitat actual del nostre municipi. Un cop acabada aquesta nova fase, ara treballarem per continuar augmentant aquesta connectivitat a més punts de la ciutat". I ha afegit que “qualsevol persona que es vulgui connectar només ha de buscar el senyal indicatiu de cobertura de la WIFI4EU, seleccionar la xarxa al seu dispositiu mòbil, iniciar sessió i ja podrà navegar gratuïtament. És molt ràpid i senzill”

Edicions locals