Mollet reforçarà el programa per difondre els drets i els deures dels infants a les escoles

L'anterior síndic personer de Mollet, Lluís Martínez, s'encarregarà d'impulsar el projecte

Societat

Mollet reforçarà el programa per difondre els drets i els deures dels infants a les escoles
Mollet reforçarà el programa per difondre els drets i els deures dels infants a les escoles

Amb l’objectiu de difondre i fer pedagogia sobre els drets i els deures dels infants, el síndic personer i l’Ajuntament de Mollet reforçaran el programa escolar El síndic a l’escola que es va iniciar el curs 2017 – 2018 adreçat als alumnes de 5è i 6è de primària.

Per tornar-lo a engegar, l’actual síndic, Salvador Rovirosa, ha proposat a l’alcalde Josep Monràs, i a l’anterior síndic, Lluís Martínez, que aquest segueixi col·laborant amb la sindicatura encarregant-se del programa que es va posar en marxa sota el seu mandat.

Lluís Martínez ha dit sentir-se "molt orgullós" d'aquest oferiment per "poder seguir promocionant la cultura dels drets humans i dels drets dels infants, un dels papers més agraïts i que més satisfacció em va provocar durant la meva etapa com a síndic". Martínez també ha anunciat que "juntament amb les regidories d’Educació i Infància, ja estem treballant amb les escoles per planificar una nova edició del programa que, després d’haver-lo hagut de suspendre aquest curs a causa de la pandèmia, esperem que es pugui reprendre el curs vinent".

Mentre que per l'actual síndic, Salvador Rovirosa: “Crec sincerament que la tasca d’en Lluís aquests darrers anys en aquest àmbit ha estat exemplar i no podíem deixar perdre la seva experiència en benefici de la ciutat i especialment dels nostres infants”. Rovirosa ha afegit que “quan es potencia la col·laboració, com hem fet en aquest cas entre l’Ajuntament, les regidories d’Educació i d’Infància, i l’anterior síndic, posem de manifest que l’únic objectiu és el de servir el millor possible i, de retruc, reforçar la institució i la figura del síndic, més enllà de la persona”.

Per la seva banda, l'alcalde, Josep Monràs ha volgut agrair “als dos síndics que reforcin una iniciativa marcada per una clara sensibilitat amb els nostres infants, ja que aquest programa és un element cabdal del projecte educatiu d’aquest Ajuntament” un projecte educatiu “que referma els anys que fa que treballem en l’àmbit de la infància i que encaixa amb el model de Mollet com a ciutat amiga de la infància”.

Per tot plegat, Monràs ha donat les gràcies “a l’actual síndic per seguir i reforçar aquesta tasca buscant la col·laboració i la complicitat del seu predecessor”. 

Tot i haver aturat la iniciativa per la Covid, en dos anys i escaig, més de dos mil nens i nenes de les escoles de Mollet han participat en el programa El síndic a l’escola.   

 

Edicions locals