Mollet planta més de 330 nous arbres a la ciutat
Està previst que aquest dijous finalitzin les tasques de millora de la plaça Mercaders
L'Ajuntament de Mollet ha plantat durant aquest hivern i primavera més de 330 arbres nous a la ciutat. En concret, es tracta d'espècies com les Xicarandes, Arbres de l’amor, Gingkos, Pistacea, Pomeres i Pereres de Flor i altres, totes elles ben adaptades a les condicions climàtiques molletanes. Aquests nous arbres plantats formen part del global dels més de 15.550 que existeixen al nucli urbà de Mollet, sense comptar amb els de l’espai natural de Gallecs.
Amb l'objectiu "d'aconseguir una ciutat encara més saludable i compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic", des de l'Ajuntament se segueix una estratègia de millora dels espais verds dels diferents barris, renaturalitzant i fomentant la biodiversitat als jardins de Mollet.
Així, les diferents actuacions dels últims mesos de foment de la biodiversitat, s’han concentrat en punts com el Parc de Can Mulà on s’han realitzat noves plantacions d’arbustives i parterres de flor, al Parc de Can Borrell i en diferents espais del barri de la Riera Seca i s’aniran implementant els mesos que venen per tota la ciutat.
Acaben els treballs a la plaça Mercaders
En aquest sentit, està previst que aquest dijous finalitzin les tasques de millora de la plaça Mercaders, a Riera Seca, una actuació que s’emmarca en les accions que s’aniran fent gradualment al barri amb plantacions de nous arbres i creació de parterres.
En el cas de Mercaders, amb l’objectiu de millorar la plaça, incrementar la diversitat d’espècies i la quantitat d’arbres, s’han dut a terme diverses accions. Entre les campanyes de l’any passat i d’enguany, s’han plantat fins ara 14 nous arbres.
També s’ha modificat la tipologia de manteniment de la planta arbustiva existent (que antigament formava tanca) per deixar-la amb un port natural i que es desenvolupi millor. En concret, s'han plantat 300 unitats de planta arbustiva de 9 espècies diferents.
Per altra banda, s'ha senyalitzat l’espai com a refugi de biodiversitat i com a jardí sense reg. A aquestes actuacions cal sumar-hi la nova zona per enjardinar amb la col·locació de travesses de fusta, tanca metàl·lica i aportació de nova terra de plantació que es va crear l'any passat.
Per Mireia Dionisio, regidora de Qualitat Urbana: “Fa anys que l’Ajuntament segueix una estratègia de protecció de la biodiversitat i de millora dels espais verds per tenir una ciutat més saludable i per lluitar contra el canvi climàtic. Per això ens hem de sentir orgullosos que la meitat del nostre terme municipal estigui protegit, Gallecs i que cada molletà i molletana vivim a menys de 300 metres d’una zona verda.”
Dionisio també ha assenyalat que “l’actuació al parc de Can Mulà, a Can Borrell, a la plaça Mercaders, entre moltes altres que es fan a la ciutat formen part d’una estratègia global de millora dels espais verds de la ciutat”.