L'Ajuntament fa auditories energètiques a domicilis de gent gran

L'objectiu és detectar situacions de pobresa energètica

Societat

L’Ajuntament de Mollet torna a realitzar auditories energètiques per lluitar contra la pobresa energètica de les persones vulnerables. L’objectiu del programa, que es realitza amb el suport de la Diputació de Barcelona, és pal·liar els efectes de la pobresa energètica aportant elements de diagnosi social vinculats als impactes que provoquen l’exclusió habitacional i la vulnerabilitat energètica.

En aquests moments, s’estan realitzant un total de 70 auditories energètiques a 70 persones grans, majors de 65 anys, que són ateses pel Servei d’Atenció Domiciliària i el Servei de Teleassistència. Es fan dues visites a domicili en les quals es valora les característiques de l’habitatge, pel que fa a eficiència energètica, es revisa la contractació dels subministraments, així com l’eficiència dels electrodomèstics.

També es dóna suport a les persones ateses en les tramitacions de les diferents bonificacions i ajuts a què puguin tenir dret, se les orienta en la millora d’hàbits de consum i se’ls entrega un kit d’estalvi per a la llar.

Per a la regidora coordinadora de Drets Socials, Ana Díaz “la pobresa energètica empitjora encara més la situació de vida de les persones més vulnerables” i per aquest motiu “fa temps que des de l’Ajuntament posem tots els mitjans al nostre abast per detectar i minvar les seves conseqüències, com ara la prova pilot del projecte Mollet amb Energia amb el que intentem detectar com està afectant la pobresa energètica a les persones grans del nostre municipi, des d’una visió integral, tenint en compte no sols aspectes energètics i de la llar, sinó també relacionats amb la salut o les relacions socials i de suport, entre d’altres”.

Edicions locals