Èpica remuntada del DM Group Mollet per passar a la fase d'ascens a Leb Plata

El conjunt molletà guanya l'eliminatòria al Plana Lledó contra el CB Salou, per 73 a 70

Esports

Èpica remuntada del DM Group Mollet per passar a la fase d'ascens a Leb Plata
Èpica remuntada del DM Group Mollet per passar a la fase d'ascens a Leb Plata | CB Mollet

José Luis Rodríguez Beltrán

El DM Group Mollet ha tirat d'èpica i orgull per passar a la fase d'ascens de la Leb Plata. L'equip molletà ha hagut de remuntar l'eliminatòria contra el Salou davant la seva afició al Plana Lledó, per vèncer per 73 a 70. Els molletans han anat a remolc durant els primers 38 minuts de partit i tan sols en els dos últims han pogut posar-se per davant a l'electrònic. 

El Mollet no s'ha trobat gens còmode al primer quart amb imprecisions i fent concessions defensives. Als primers deu minuts, el Salou ha ficat dins la cistella gairebé tot el que ha llençat i s'ha posat a manar a l'electrònic amb un parcial demolidor, 18 a 30. El Mollet ha iniciat la remuntada mitjançant la defensa, rebent 11 punts al segon quart i 14, al tercer. Els de Josep Maria Marsà s'han posat la granota de fer feina en un dia que no han lluït el seu millor bàsquet. A batzegades, el Mollet ha reduït la diferència. Poc abans del descans, s'ha baixat de la barrera dels deu punts, 29 a 38, amb una bona reacció d'Albert Serra, que ha estat el millor del partit amb 18 punts i cinc rebots.

La reacció molletana s'ha traduit en una gran acció de Toni Figuerola, que d'esquena a cistella, ha aconseguit un 2+1, per marxar al descans 35 a 41. El Mollet ha mantingut l'anotació al segon i el tercer quart, amb 17 punts. L'orgull molletà ho ha tret Marc Pagès amb el tir exterior, que després de 17 intents ha ficat el primer triple molletà i, seguidament, n'ha fet el segon consecutiu, que ajustava l'electrònic, 52 a 53. Tot i que Costa feia un bàsquet fàcil per tancar el tercer període, 52 a 55. 

Semblava que el Mollet havia guanyat la partida emocional al Salou a l'inici de l'últim quart quan Imanol feia el 56 a 57, però de cap manera. Aleshores s'ha vist novament el millor Salou, que ha tornat a posar punts entremig de l'electrònic mitjançant la feina sota cistella d'Ngomo i dos triples d'Adrià Baiget, que posava l'electrònic 58 a 65. Marsà havia de demanar obligatòria un temps mort, per trencar la ratxa demolidora dels visitants. A ser minuts del final, set punts de diferència que el Mollet ha sabut aixecar. Xavier Assalit ha dominat la direcció molletana, per a base de tirs lliures, apropar l'electrònic, que ha propiciat l'empat amb dos tirs lliures d'Albert Serra, 70 a 70, quan faltaven 2 minuts i 16 segons per la botzina final. 

Per primer cop el Mollet es posava per davant l'electrònic i a la banqueta del Salou hi havia certa incredibilitat. El Mollet ha seguit amb la bona defensa i després d'imprecisions a tots dos equips, Serra agafa la batuta per posar el 72 a 70, amb una cistella que la feia fàcil. A 17 segons ja del final, un tir exterior de Figuerola intentava esgotar el temps de l'eliminatòria. La rèplica del Salou va ser també amb una última possessió que Baiget va intentar sense èxit anotar de tres. El rebot va ser per Serra, omnipresent a totes les facetes del joc, que rebia una agressió de Catani quan quedava menys d'un segon per acabar el partit. Aleshores es va muntar una picabaralla entre els dos equips, que va acabar amb les banquetes expulsades i sense més incidents. 

El joc es va reprendre al cap d'uns minuts amb Serra, fent dos tirs lliures. Va anotar un d'aquests, per signar una èpica remuntada, 73 a 70, per goig de l'aficionat i equip local. El Mollet jugarà al pròxima setmana les fases d'ascens a Leb Plata a Salou. 

 

Edicions locals