Mollet distingit amb el Segell Infoparticipa 2020

La Universitat Autònoma ha atorgat novament aquest reconeixement al consistori molletà per la seva transparència

Societat

Amb una puntuació del 98% per l’alta qualitat i transparència de la seva comunicació pública, l'Ajuntament de Mollet ha tornat a ser distingit amb el Segell Infopaticipa 2020 de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El molletà és un dels 121 ajuntaments del total de 947 que hi ha a Catalunya que ha estat distingit enguany amb el Segell Infoparticipa amb una puntuació del 98%, que reconeix les bones pràctiques i la transparència dels webs de les administracions locals.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, “de nou, aquest reconeixement, posa de manifest el compromís que segueix mantenint l’Ajuntament de Mollet per la màxima transparència cap a la ciutadania posant tota la informació al seu abast i donant-li tot tipus d’eines per potenciar la seva implicació en la gestió de la ciutat”.

Per rebre aquesta menció, l’Ajuntament de Mollet ha complert la totalitat dels indicadors dels tres apartats: Qui són els i les representants polítics (donar informació completa sobre l’equip de govern i l’oposició, els plens municipals, pressupost, contractes formalitzats, despesa o característiques de les campanyes publicitàries institucionals, entre d’altres); quina informació proporciona sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius (publicar informació sobre les actuacions diàries de l’equip de govern i l’oposició, sobre empadronament, diversitat social, activitats econòmiques i socials, o sobre l’agenda d’activitats municipals i ciutadanes, entre d’altres) i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana (donar informació específica sobre el Reglament de Participació Ciutadana, oferir el directori d’entitats i associacions del municipi, oferir instruments per valorar els serveis i presentar queixes o suggeriments, o facilitar el dret d’accés a la informació pública, entre d’altres).

Un reconeixement a les bones pràctiques

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és un certificat que concedeix la UAB en reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya, ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

A partir dels 52 indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP), partint de la Llei de Transparència, el Segell Infoparticipa s’atorga a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població, com ha estat de nou el cas de Mollet del Vallès.

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel LPCCP de la UAB l’any 2012 per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L’any 2013, el LPCCP va plantejar l’atorgament del Segell Infoparticipa i, per això, es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l’equip.
 

Edicions locals