El DM Group Mollet guanya el Quintanar (68-89) i se situa segon de la fase d'ascens

Els molletans fan el millor partit de la temporada en el tir exterior i arriben a l'última jornada amb opcions d'ascens a Leb Plata

Esports

Marc Pagès fa una defensa.
Marc Pagès fa una defensa. | Federació Catalana de Bàsquet

Mollet del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

El DM Group Mollet ha guanyat el segon partit de la fase d'ascens de la Leb Plata contra el Quintanar (68-89) i es manté dins la lluita per l'ascens a Leb Plata. Els molletans afronten demà dissabte la tercera, i definitiva jornada de la fase de grups, al segon lloc amb una victòria i +2 punts de bàsquet average, empatats amb els tercers, els de Quintanar, amb una diferència de -7. El líder és l'Alginet que s'ha imposat contra el Mondragón (101-80) i domina el grup amb dues victòries, mentre que els bascos són últims amb un ple de derrotes. 

Els molletans van deixar enrere la desfeta de dijous contra l'Alginet i van demostrar que són equip competitiu per aspirar a l'ascens. La millora molletana ha estat principalment en el tir exterior, amb un percentatge d'encert del 53% (14 de 26), que s'ha vist ràpidament al primer quart amb dos triples de Javi Rodríguez i un de Marc Pagès, que han permès els molletans manar a l'electrònic, 13 a 21. Tan sols la bona feina sota cistella de Champaigne ha impedit un avantatge molletà més gran. Al segon quart, Figuerola amb un altre triple, ha posat la màxima avantatge del primer temps, 15 a 32, tot i que després d'un parcial de 6 a 0, Josep Maria Marsà ha demanat un temps mort per centrar la defensa molletana. La reacció ha estat imminent sota la batuta de Javi Rodríguez, que ha liderat el Mollet fins al descans -ha signat 13 punts- per mantenir sempre l'avantatge per sobre de la barrera dels deu punts arribant al descans, 26 a 40. 

A la represa, Marc Pagès -màxim anotador amb 21 punts i 5 de 9 en triples- ha mostrat l'excel·lent tirador que és amb un festival anotador impecable amb quatre tirs triples gairebé consecutius que han portat al Mollet a situar la màxima avantatge del partit de 27 punts, 28 a 55. Aleshores, quan semblava que el partit seria un monòleg vallesà, els de Castella-La Manxa s'han posat la granota de fer feina i dos triples de Mejia  i un de Yailo han carregat de fer el Quintanar, que s'ha marcat un parcial de 21 a 5 per presentar-se en l'últim quart 49 a 60. La feina dels castellans ha seguit i un nou triple de Yailo -màxim anotador del Quintanar amb 16 punts- ha escurçat l'avantatge a només set punts, 58 a 65. 

En el pitjor moment, han aparegut els punts d'Imanol -13 punts- per tornar a la barrera dels deu punts i sobretot dos nous triples consecutius, de Soto -11 punts-  i Assalit -13 punts-, que han tornat a posar l'avantatge molletà a 15 punts, 63 a 78. En els últims compassos, Xavier Assalit ha posat ordre amb un tap impecable que ha noquejat una reacció del Quintanar, i tot seguit, habilitant amb una gran assistència Soto, que ha encertat un triple impecable quan quedava poc més d'un minut per acabar el duel, 68 a 83. Novament Assalit ha aparegut en escena per robar una pilota al Quintanar, que havia de ser l'últim atac del duel, per fer un últim bàsquet, que ha propiciat el segon lloc molletà pel bàsquet average. 

Demà dissabte el Mollet disputarà l'última jornada de la fase d'ascens a Leb Plata contra el Mondragón. Si guanya i no ho fa el Quintanar contra l'Alginet, s'asseguraria el segon lloc, i diumenge disputarà el partit dels millors segons, amb un ascens en joc entre les fases de Salou i València. En cas de guanyar el Mollet, i no fer-ho l'Alginet, hi hauria un triple empat a dues victòries entre Alginet, Quintanar i Mollet i llavors s'hauria de consultar el bàsquet average. En cas de derrota del Mollet, si guanya el Quintanar els molletans serien tercers; però si perd Quintanar, s'hauria de mirar el bàsquet average entre Mondragón, Mollet i Quintanar, per veure quin seria el millor segon classificat.   

Demà dissabte, el Mollet jugarà contra el Mondragón, a les 13 h; i el duel entre Quintanar i Alginet, serà a les 10.30 h. 

Edicions locals