Mollet participarà en un projecte pioner d'streaming als equipaments esportius

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya impulsa la instal·lació de càmeres amb intel·ligència artifical per seguir les competicions esportives

Esports

Mollet participarà en un projecte pioner d'streaming als equipaments esportius
Mollet participarà en un projecte pioner d'streaming als equipaments esportius | UFEC

Mollet del Vallès

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) aposta perquè Mollet sigui pionera en el programa d’instal·lació de càmeres als equipaments esportius, l’anomenat projecte Esportcat.TV, amb el qual es podran seguir les competicions esportives en streaming des de qualsevol dispositiu. Així ho ha fet saber el president de la UFEC, Gerard Esteva, a l’alcalde de Mollet i responsable de l’àrea d’Esports, Josep Monràs.

El projecte persegueix enfortir el teixit esportiu a Catalunya mitjançant la instal·lació de càmeres dotades d’intel·ligència artificial als equipaments esportius per automatitzar la filmació i explotació de qualsevol competició, que a través del nou servei OTT (servei per transmetre senyals de vídeo i àudio a diferents dispositius) facilitarà als usuaris l’accés al contingut de l’esport federat. Un programa que també permetrà fomentar la visibilitat dels esports minoritaris. “Apostem perquè Mollet, amb aquesta visió tan estratègica de l’esport que té el municipi, sigui pionera i pal de paller en la primera fase que posarem en marxa per digitalitzar el món esportiu”, va dir el president de la UFEC, Gerard Esteva. Segons va comentar Monràs, “estem davant un projecte molt interessant i molt a tenir molt en compte, i tot allò que pugui modernitzar les instal·lacions esportives de la ciutat i afavorir la difusió de les activitats esportives, sense dubte és beneficiós per l’esport i per Mollet”.  

L’OTT de l’esport català pretén arribar als 1,5 milions d’usuaris i 1.300 instal·lacions d’arreu de Catalunya.

Edicions locals