Mollet col·laborarà en l'enviament de material de vacunació a Cuba i respiradors a l'Índia

L'Ajuntament destinarà 1.000 euros per cada un d'aquests projectes de cooperació internacional

Societat

| ACN

L’Ajuntament de Mollet col·laborarà amb la campanya Món Local Covid-19 engegada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament contribuint a l’enviament de material de vacunació a Cuba i de respiradors per un hospital de l’Índia, dos dels països d’arreu del món més castigats per la pandèmia i amb més manca de recursos per fer-hi front.

En concret, el consistori molletà aportarà 1.000 € a la campanya amb la qual s’enviarà material de vacunació Covid a Cuba, i uns altres 1.000 € a la iniciativa de portar respiradors a l’Hospital Ahalya de la ciutat de Gunpur, a l’Índia.

Segons la regidora de Solidaritat, Núria Muñoz: “Si alguna cosa ens ha demostrat aquesta pandèmia és que al segle XXI no hi ha fronteres, i menys pels virus. I cal tenir clar que si volem superar aquest repte, ho hem de fer entre tots i totes. De res servirà vacunar els països més desenvolupats si no pensem i actuem en global” i en aquest sentit “des de l’Ajuntament de Mollet defensem la cooperació i la solidaritat en majúscules, tal com hem demostrat moltes altres vegades posant el nostre granet de sorra per contribuir a ajudar a persones d’altres països”.  

L’Ajuntament de Mollet forma part de Junta Executiva del Fons Català des de 2015 i, des d’aleshores, ha participat en diferents campanyes de cooperació i solidaritat internacional.

Els ajuts per l'Índia i Cuba

El nombre de contagis a l'Índia està batent tots els rècords: la xifra diària de nous casos de Covid-19 supera els 300.000 i és la més elevada registrada en un sol país des que va començar la pandèmia. La realitat és que hi ha poques ambulàncies, poca capacitat hospitalària i molt pocs respiradors.

Davant aquesta situació d'emergència extrema, i per reforçar la capacitat de resposta davant la Covid-19, l'Indian Culture Center de Barcelona, ha presentat un projecte per recaptar fons destinats a adquirir 100 respiradors portàtils (comprats a l'Índia) que es donaran gratuïtament a l'hospital Ahalya de Gunpur.

Per altra banda, la iniciativa Xeringues per Cuba també s’emmarca dins la campanya Món Local Covid-19 del  Fons Català i forma part de la Campanya europea de compra de xeringues per Cuba coordinada per Medicuba Europa.

El projecte sorgeix de la petició de les administracions cubanes a diverses entitats de solidaritat internacional per poder adquirir les xeringues i les corresponents agulles d'un sol ús per dur a terme l'assaig d'intervenció comunitari de la vacuna Sobirana 02 a l'Havana, que ha estat desenvolupada per l'Institut Finlay de Cuba i que es troba a les últimes setmanes de la Fase III d'assaig clínic.

La petició és fruit de la dificultat de Cuba per adquirir material al mercat internacional a causa del bloqueig de les administracions nord-americanes.

El projecte pretén aportar les xeringues necessàries per al procés de vacunació d'1.700.000 persones de l'Havana, majors de 18 anys, en l'assaig d'intervenció comunitari, que es durà a terme entre els mesos de juny i juliol de 2021.

Edicions locals