Tornen els parts a l'Hospital de Mollet amb dos naixements

El primer nadó nascut al centre hospitalari aquest dimarts és molletà i ha pesat 3,9 kg

Societat

Tornen els parts a l'Hospital de Mollet amb dos naixements
Tornen els parts a l'Hospital de Mollet amb dos naixements | FSM

Després que el passat octubre es derivessin els parts a causa de la situació epidemiològica del territori, l'Hospital de Mollet de la Fundació Sanitària Mollet ha iniciat de nou l'atenció al part i aquest dimarts ja hi ha hagut dos naixements.

Una mare de Mollet ha estat una de les primeres a donar a llum un nadó que es diu Radostin, nascut aquest dimarts a les 13:50 h amb un pes de 3,9 kg. Tant la recent mare com els professionals estan contents de poder tornar a donar aquest servei de proximitat al territori del Baix Vallès.

L'activitat del part s'inicia en un entorn sectoritzat i acollidor per tal de mantenir la seguretat i la comoditat de la dona i el nadó i es permetrà l’accés d'un acompanyant durant tot el procés de part.

Una zona d'obstetrícia i maternitat humanitzada

L’Àrea d’Atenció a la Dona de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) disposa de sales de part natural humanitzades creant un espai acollidor i més còmode per a les pacients i els seus acompanyants i una sala de lactància materna per a professionals i usuaris.

L’objectiu d’ambdues iniciatives és que els espais de maternitat siguin el més propers possibles a la comoditat de la mateixa llar, defugint l’ambient hospitalari per tal que la dona gaudeixi el màxim de l’experiència de tenir un fill.

El part humanitzat consta de dos elements clau. El primer és apoderar la dona i la seva família sobre les seves opcions de part i respectar les seves decisions sempre que sigui possible a través d’un pla de part personalitzat. El segon és oferir-li un espai on desenvolupar el treball de part de la manera més còmode i relaxada possible. Un part on la dona està més relaxada ajuda a reduir l’estrès del naixement del bebè. Per tant, el benestar de la dona durant el treball de part té una repercussió directa en el benestar del nadó, que es mesura a través dels patrons del registre cardiotocogràfic.

Edicions locals