Eloi Gaspar, un campió del món a la banqueta del Mollet HC

El nou entrenador era seguidor del sènior masculí molletà els anys vuitanta

Esports

Eloi Gaspar
Eloi Gaspar | JL.R.B.

Mollet del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Amb tan sols 12 anys, Eloi Gaspar anava fins al pavelló del Mollet HC per veure el primer equip jugar en la màxima categoria estatal d'hoquei patins. El noi dels Maristes de Santa hi anava per veure al seu tècnic Xavi Caminal i des d'aleshores va sentir passió per l'esport dels patins de les quatre rodes. Amb 47 anys, després d'haver estat campió del món amb Espanya i fer una àmplia trajectòria en l'elit, torna al pavelló amb ulls d'entrenador i emocionat de formar part de l'equip que seguia en l'adolescència. 

"Em fa especial il·lusió venir al Mollet HC, mai vaig jugar, però vaig viure una etapa molt maca perquè el meu entrenador formava part del primer equip i cada diumenge venia al pavelló. Ara estem a la Segona Catalana, però és un club històric de l'hoquei patins. Jo esperava cada diumenge per venir a Mollet i ho vaig fer durant tres anys", recorda Eloi Gaspar, que d'alguna manera se sent en deute amb un club que li va aportar passió per l'hoquei patins. 

Gaspar arriba al Mollet HC per dirigir el primer equip, a la Segona Catalana, i el segon equip, a la Tercera Catalana. D'aquesta manera, el fins aleshores tècnic dels dos amateurs masculins, Paco González, es queda amb les funcions de director esportiu. Des de la setmana passada ja ha completat dos entrenaments i vol fer un tercer per definir la plantilla. "És moment de mirar els jugadors que tenim i crec que tenim una bona matèria primera. No soc gaire partidari d'arribar a un nou lloc i fer fitxatges, potser seria contraproduent. Potser hi ha jugadors que pugen al primer equip i d'altres que baixen al de la Tercera Catalana", assenyala el nou entrenador, que afegeix que el seu equip ha de gaudir dins la pista: "s'ha d'intentar que els jugadors estiguin còmodes i la Segona Catalana és complicada. Per aquest motiu, hem de gaudir amb les victòries perquè se sap que quan perds no és el mateix. Ens hem de divertir". 

El nou entrenador va portar fa unes temporades el sènior femení del Sant Cugat, a la Primera Estatal, i enguany va dirigir alguns partits del sènior masculí, també del Sant Cugat. "Per motius aborals no havia pogut agafar un equip des del principi, ara tinc l'oportunitat i estic molt motivat", admet Gaspar, que confia fer un joc intens amb una alta pressió per dificultar la sortida de l'oponent. A més, té una àmplia trajectòria en l'elit i la selecció espanyola. "Puc aportar tota l'experiència com a jugador perquè he tingut els millors entrenadors i m'he intentat quedar amb el millor de cadascun. Tot i que la principal tasca és que hi hagi un bon grup humà, aquesta és la clau", diu el nou tècnic, que ja té ganes d'iniciar la nova temporada a la banqueta del Pavelló Riera Seca. 

Edicions locals