La Flama del Canigó al Jardinet, a l'espera de tornar al Centre

L'espai privat va ser, per segon any consecutiu, el centre de la revetlla

Societat

La Flama del Canigó al Jardinet, a l'espera de tornar al Centre
La Flama del Canigó al Jardinet, a l'espera de tornar al Centre | J. López

El Jardinet del Casal Cultural va ser dimecres a la tarda, per segon any consecutiu el principal focus de celebració de la revetlla de Sant Joan al Baix Vallès. El Club Muntanyenc Mollet va fer-hi arribar la Flama: la van recollir al Coll d'Ares i la van portar en cotxe fins a Mollet. Allà els hi esperaven els coorganitzadors de l'acte, Òmnium Cultural, però també altres entitats i ciutadans que no van voler perdre's aquesta tradicional celebració.

A més, la Colla Gegantera de Mollet va fer-hi una plantada dels gegants de la ciutat per rebre La Flama del Canigó i els Castellers de Mollet van amenitzar l'acte a toc de gralla.

Precisament els Castellers, juntament amb els Diables molletans i el Club Muntanyenc van ser els encarregats de llegir el manifest que s'iniciava amb aquestes paraules: "Amb la Flama que ens arriba del Canigó encendrem aquesta nit de Sant Joan, fogueres i falles arreu dels Països Catalans".

Una encesa que tornava a gaudir de públic després d'un any incert: "A causa de la Covid l'acte l'any passat va ser més íntim i enguany que la situació ha millorat hem decidit fer-ho en privat, però obert a les entitats i a la societat de Mollet", explicava Arcadi Munrós, president del Club Muntanyenc de Mollet, qui afegia: "Esperem que l'any que ve puguem retornar al centre de Mollet i la gent pugui gaudir de nou de la flama i les sardanes amb normalitat".

Participació baixvallesana

Com és tradicional, també es van apropar al Jardinet persones dels municipis dels voltants de Mollet amb les seves torxes per encendre-les i portar-les als seus pobles. Entre aquestes, veïns dels municipis baixvallesans de Sant Fost, Martorelles i la Llagosta.

Edicions locals