Renfe treu a concurs les obres per instal·lar ascensors i millorar l'accessibilitat a l'estació Mollet-Sant Fost

L'operador ha licitat per més de 6 milions d'euros les obres, que tenen un termini de 16 mesos un cop comencin

Societat

Renfe treu a concurs les obres per instal·lar ascensors i millorar l'accessibilitat a l'estavió Mollet-Sant Fost
Renfe treu a concurs les obres per instal·lar ascensors i millorar l'accessibilitat a l'estavió Mollet-Sant Fost

Renfe ha licitat les obres de millora d’accessibilitat a l’estació de Mollet Sant Fost per un import de 6.349.357,87 euros. Un cop iniciades les actuacions el termini d’execució serà de 16 mesos.

Un any i mig després de la presentació del projecte, l'operador ferroviari tret a concurs l'obra de millora de l'estació, una reivindicació històrica al territori.

El projecte, reformulat després que l'empresa Comsa es retirés del procés un cop ja li havien estat adjudicades les obres, preveu la renovació i modernització de l’edifici de viatgers, una reforma que s’afegeix a les ja previstes en la primera proposta com són la construcció d’un pas inferior amb ascensors a ambdues andanes; el recrescut d’andanes i prolongació fins a 200 metres, el que possibilitarà l’accés al tren des de l’andana; la substitució de la il·luminació existent a les andanes; la urbanització d’accessos, i la instal·lació de noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales.

Paral·lelament, amb objecte de millorar l’accés als trens s’han finalitzat les actuacions d’adequació, prolongació i repavimentat de l’andana principal que han comptat amb un pressupost de mig milió d’euros.

Totes aquestes actuacions permetran adequar les instal·lacions a les necessitats dels més de 10.000 viatgers que diàriament (abans de la Covid-19) utilitzaven aquesta estació.

Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030

Aquesta actuació complementa altres actuacions emmarcades en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030. Segons expliquen des de Renfe, el Pla preveu programes per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.

A més, en el marc de la primera fase del pla d’estacions per a rodalia de Barcelona, "Renfe està invertint prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona", apunten.

Edicions locals