Els 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible explicats en contes per a infants

El molletà Juanjo Conejo crea Technolita y el planeta azul, un llibre de contes per donar a conèixer els ODS

Societat

Els 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible explicats en contes per a infants
Els 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible explicats en contes per a infants

Com donar a conèixer als més menuts una qüestió tan transcendental per al seu futur com els ODS recollits a l'Agenda 2030 de l'ONU? El molletà Juanjo Conejo ha tirat endavant un projecte per fer-ho possible.

El 2015, els líders mundials van adoptar un conjunt d'objectius globals per eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots. Són els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030. Però, en sabem prou sobre aquests ODS? El molletà Juanjo Conejo es va fer aquesta pregunta ara fa un temps i va arribar a la conclusió que no. "La gent estava molt desinformada. Em va preocupar moltíssim i vaig pensar que calia cercar una solució", explica Juanjo Conejo, graduat en Periodisme, especialitzat en Comunicació, Cooperació i Desenvolupament.

Conejo va tenir una idea que va batejar com Technolita y el planeta azul, un llibre d'educació infantil, que, per mitjà de 17 contes, explica a infants d'entre 6 i 8 anys els ODS de manera amena i divertida. "En aquesta edat encara estan receptius, la societat encara no els ha intoxicat tant com perquè vegin la realitat d'una manera derrotista", explica Conejo, qui considera que l'actual educació mediambiental és molt minsa. "La qüestió no és parlar un parell d'hores del medi ambient o sembrar un petit hort al pati de l'escola, la idea és mostrar la natura perquè sigui tractada amb amor i respecte", opina.

Per fer-ho, Conejo ha creat Technolita, un robot, que és el narrador de tots els contes i el fil conductor del llibre, que ara busca patrocinis. El projecte ja està acabat i registrat a la propietat intel·lectual, i, recentment, ha rebut un premi atorgat per la Universitat Complutense de Madrid i el Banc Santander com a millor projecte social. "Ara estem en la fase d'aconseguir empreses i institucions que patrocinin el projecte amb l'objectiu de lliurar el llibre, de forma gratuïta, a tots els infants d'Espanya d'entre 6 i 8 anys", diu el molletà. El primer pas seria una edició de 50.000 exemplars, a fi d'aconseguir un baix cost d'impressió. "Hem ajustat molt els marges, perquè les empreses o institucions patrocinadores només hagin d'invertir al voltant de 5 € per unitat (en lloc dels 25 € que costaria en una llibreria). El cost total estimat seria de 250.000 €". Conejo espera poder trobar els suports per tirar endavant el projecte i arribar a exportar-lo a nivell internacional.

Edicions locals