Els delictes i els accidents es redueixen a Mollet durant l'any de pandèmia

El 2020, els sinistres de trànsit van disminuir un 45% i els delictes un 10,5%

Societat

Els delictes i els accidents es redueixen a Mollet durant l'any de pandèmia
Els delictes i els accidents es redueixen a Mollet durant l'any de pandèmia

El 2020, any de pandèmia, confinaments i restriccions en la mobilitat, va ser un any en què tant els delictes com els accidents de trànsit van disminuir a Mollet. Aquesta és la principal conclusió de la Junta Local de Seguretat –formada per l'alcalde i els diferents cossos de seguretat que operen a la ciutat– que s’ha reunit aquest dimarts en format telemàtic.

Pel que fa a la seguretat viària, les dades facilitades per l'Ajuntament apunten a una reducció del 45% dels accidents de trànsit respecte a l'any anterior i destaquen el fet que, un any més, no hi hagi hagut cap víctima mortal dins del nucli urbà i no es registri cap punt negre d'accidentalitat. A més, la majoria d'accidents són de caràcter lleu, ja que, segons les mateixes fonts, tan sols el 2,6% de tots els accidents són amb ferits que necessiten una segona atenció mèdica. Els cossos de seguretat apunten que les principals causes dels accidents són la manca d’atenció, infracció o errada i manca de perícia.

En referència als fets delictius, s’han reduït un 10,5% respecte al 2019, i d’entre ells, els robatoris amb força han disminuït un 31,1%, destacant els robatoris amb força a domicilis (-50,3%) a establiments (-61,4%) i a empreses (-21,4%). Pel que fa a les resolucions, aquestes han augmentat un 5,4%.

Serveis planificats

L’any 2020, es van realitzar 13.714 serveis planificats, un 19,2% més respecte a l’any anterior, molts dels quals han estat relacionats amb el control del compliment de les mesures contra la Covid, com el confinament, la mobilitat, els horaris dels establiments, l'ús responsable de l’espai públic, l’ús de mascaretes, etc. A més d'altres serveis relatius a campanyes de trànsit, de convivència, civisme, tinença d’animals de companyia o establiments d’oci o comerços.

En total, la proacció i la prevenció ha suposat el 80% del temps de treball. Entre proacció i reacció, s’han dedicat 27.942 hores.

D’altra banda, els agents Cívics han dut a terme 5.000 intervencions informatives i de conscienciació en relació amb les mesures Covid promovent el civisme per a la millora de la convivència ciutadana a tots els barris de la ciutat.

Durant la Junta, l’alcalde Josep Monràs ha agraït la feina dels diferents cossos de seguretat i ha destacat la priorització de la proacció, la prevenció, la planificació i la pedagogia "promovent el civisme i la millora de la convivència ciutadana en una època en què no ha estat fàcil acceptar que havíem de retallar algunes de les nostres llibertats pel bé comú”.

Edicions locals