Un catàleg il·lustrat d'herbes remeieres del Vallès s'endú el 22è Premi Juvenil Vicenç Plantada

El treball l'ha elaborat la Paula Tura, alumna de batxillerat artístic de l'Institut Mollet

Societat

Un catàleg il·lustrat d'herbes remeieres del Vallès s'endú el 22è Premi Juvenil Vicenç Plantada
Un catàleg il·lustrat d'herbes remeieres del Vallès s'endú el 22è Premi Juvenil Vicenç Plantada

Una alumna de l'Institut Mollet, la Paula Tura, ha estat la guanyadora del 22è Premi Juvenil Vicenç Plantada que s'ha entregat aquest dijous al migdia al saló de plens de l'Ajuntament. L'estudiant molletana s'ha endut el guardó pel seu treball de recerca de batxillerat  Il·lustració Botànica, catàleg il·lustrat d'herbes remeieres del Vallès.

L'alumna premiada explicava que gràcies a aquest treball s'ha adonat que "les plantes remeieres s'estan perdent i això encara em va donar més força i ganes per fer aquest catàleg, perquè es conegui que les plantes remeieres són importants i que han de seguir endavant".

A banda d'aquest treball guardonat, l'edició d'enguany ha tingut una altra alumna participant. La Laia Gámez, de l'Institut Gallecs amb el treball de recerca Educació emocional: realitat o ficció?, un estudi sobre com es treballa l'educació emocional en els centres educatius molletans: "Jo ja partia de la hipòtesi que no hi havia educació emocional a Mollet i clarament va ser així", explicava l'estudiant, destacant: "fent aquest treball volia que quedés reflectit que s'havia de fer alguna cosa perquè s'apliqués l'educació emocional als centres".

Per la seva banda, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Mollet i president del jurat dels premis, Raúl Broto, felicitava les estudiants per la gran qualitat dels seus treballs: "Tenim la sort que sempre els treballs de recerca que es presenten son molt potents i que hi ha molta feina al darrere i això és d'agrair", deia Broto.

Una qualitat que segons explicava el director del Centre d'Estudis Molletans, Jordi Bertran, va fer deliberar una bona estona al jurat: "Vam estar més d'una hora debatent i com que finalment les bases estableixen que hi hagi un guanyador es va haver de triar, però no va ser gens fàcil", explicava Bertran, durant l'acte on s'ha donat a conèixer la guanyadora d'aquesta 22a edició.

Més d'un centenar de participants

Tot i que en aquesta edició, el guardó només ha tingut dos participants, al llarg de les 22 edicions que s'ha celebrat el Premi Juvenil Vicenç Plantada han estat més d'un centenar d'alumnes els que han participat.

Uns premis, la singularitat dels quals, segons recordava el director del Centre d'Estudis Molletans, té una òptica concreta: "Més enllà de conèixer la bona feina que es fa amb els instituts amb aquesta recerca, sobretot es tracta de divulgar aquells treballs que tenen un àmbit temàtic local".

Edicions locals