La futura planta d'Amazon a Mollet preveu repartir uns 20.000 paquets diaris

Les instal·lacions comptaran amb 500 metres quadrats de panells solars al sostre i pretén afavorir la flota de vehicles elèctrics

Economia

La futura planta d'Amazon a Mollet preveu repartir uns 20.000 paquets diaris
La futura planta d'Amazon a Mollet preveu repartir uns 20.000 paquets diaris

Mollet del Vallès

La futura planta que Amazon tindrà al polígon de Can Magarola preveu poder distribuir uns 20.000 paquets diaris al Vallès Oriental i part del Vallès Occidental. El projecte està sent desenvolupat per l'empresa especialitzada en immologística Segro, qui ja va construir les instal·lacions d'Amazon a Martorelles.

La nau tindrà uns 7.000 m2 de superfície i un aparcament amb capacitat per a uns 400 vehicles. Es preveu que es puguin repartir uns 20.000 paquets diaris al Vallès Oriental i part del Vallès Occidental.

El centre que s'està construint als terrenys de l'antiga Bacardi es desenvolupa, segons Segro, amb els darrers estàndards de seguretat i sostenibilitat i compten amb la certificació Breem “Very Good”. També s'hi estan utilitzant materials innovadors orientats a la reducció de la petjada de carboni.

La nau incorpora fusta natural a l'estructura de la coberta i a la façana de l'edifici, el que implica una reducció de les emissions de CO2 així com una reducció de soroll perquè l’espai de treball sigui més còmode per als treballadors.

Una altra de les característiques seran els 500 m2 de panells solars que hi haurà al sostre, que produiran uns 100 kW d’electricitat. La coberta està dissenyada de forma que s’aprofiti al màxim la llum natural i la il·luminació serà LED. Hi haurà punts de càrrega per afavorir la flota de vehicles elèctrics.

Visita institucional

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha visitat les obres del nou centre logístic, que es preveu pugui estar operatiu a mitjans d’octubre. Des de l'Ajuntament destaquen que la planta suposarà la creació de 130 llocs de treball fixos, a més de 170 oportunitats de treball per a 6 empreses de repartiment de la ciutat.

La comitiva estava formada també per la Sènior Operations Manager d’Amazon Logístics, Roser Sellers, la primera tinenta d’alcaldia de Mollet, Mireia Dionisio, David Alcázar, director general Espanya de Segro i David Fernández, director de desenvolupament tècnic de Segro.

Sobre la implantació d'Amazon a la ciutat, l’alcalde, Josep Monràs, considera que “és una molt bona notícia per a la ciutat sobretot per la creació de llocs de treball directes i indirectes que generarà, però també per la consciència mediambiental que té el projecte pel seu compromís amb la sostenibilitat i la reducció de les emissions de CO2”.

En la mateixa línia, la Senior Operations Manager d’Amazon Logístics, Roser Sellers, assegurava: "Estem encantats d’invertir a Mollet amb aquesta nova estació logística que proporcionarà una entrega eficient als clients, i crearà desenes d’oportunitats de treball per a diferents professionals”.

 

Edicions locals