Mollet signa un conveni amb la Fundació.cat per formar treballadors i empreses en competències digitals

L'acció s’emmarca dins del mapa i pla formatiu elaborat pel Consell Econòmic i Social de Mollet

Economia

Amb l'objectiu d'impulsar la capacitació digital de la ciutadania i del teixit emprenedor i empresarial de Mollet l'Ajuntament ha signat un conveni amb la Fundació.cat, especialista a impulsar programes de capacitació, acompanyament i economia digital. L’acord inclou formacions, però també accés a dominis .cat per a pàgines web de nous negocis i d’empreses. Aquesta acció s’emmarca dins del mapa i pla formatiu elaborat pel Consell Econòmic i Social de Mollet presentant fa dues setmanes.

L’espai MolletHub serà el centre de referència per a les formacions i els assessoraments. La finalitat d'aquesta iniciativa és donar a conèixer les eines digitals tant per cercar feina, com per iniciar un negoci propi o avançar en la transformació digital de les empreses. Per aconseguir-ho, desenvoluparan conjuntament tres programes:

- Jo .cat: acció per fomentar la capacitació digital en identitat digital de la ciutadania i reflectir els coneixements en un web amb domini .cat (https://jo.cat/).  Aquesta acció s’adreça a persones que hagin obtingut un certificat ACTIC.
 
- Elteunegoci .cat: acció per fomentar la capacitació digital del comerç local i facilitar la presència a la xarxa amb un domini .cat entre els petits negocis (https://elteunegoci.cat/).  Aquest programa s’adreça a petits negocis d’arreu del territori que no tenen presència digital i en català. A través de sessions formatives aprendran a crear i editar el seu web amb un constructor WordPress i a configurar el correu electrònic del propi negoci.
 
- Emprenedors: fomentar la capacitació digital dels emprenedors i facilitar la presència de projectes nous a la xarxa amb un domini .cat (https://domini.cat/que-toferim/emprenedors/). En aquest sentit,  la Fundació ofereix dominis i allotjaments per les webs o e-commerce a preu d’emprenedor durant, els 3 primers anys del projecte.
 
Per a més informació sobre els programes de capacitació digital, els ciutadans  poden contactar amb l’equip del MolletHub de l’Ajuntament de Mollet del Vallès a través del WhatsApp (679333158);  del telèfon (935705160) o el correu electrònic ([email protected]).

Edicions locals