El comitè d'empresa de l'Hospital denuncia manca de recursos humans

Consideren que la situació ja era precària però que s'ha agreujat amb la pandèmia i la manca de professionals

Societat

Fa uns mesos, sanitaris es concentraven per reclamar millores laborals
Fa uns mesos, sanitaris es concentraven per reclamar millores laborals

Mollet del Vallès

El comitè d'empresa de l'Hospital de Mollet ha emès un comunicat en què denuncia la manca de professionals sanitaris al centre molletà. Segons els representants dels treballadors, la "falta real de professionals a nivell territorial fa que la situació sanitària al nostre centre sigui crítica", consideren.

En el comunicat, asseguren que en els darrers anys s’ha produït una "descapitalització" de professionals sanitaris en
l’àmbit d’Infermeria, facultatius i d’altres col·lectius "que l’empresa no ha tingut la capacitat d’atracció ni retenció".

Segons el comitè, aquesta manca de recursos humans ha estat denunciada a la direcció del centre en diverses ocasions. "La falta real de professionals a nivell territorial fa que la situació sanitària al nostre centre sigui crítica", opinen.

D'altra banda, el comitè critica també la realització de l'auditoria que li ha valgut a la Fundació l'obtenció de l’acreditació de la Joint Commission Internacional, auditoria que valora ítems de qualitat i seguretat al pacient. "Aquesta avaluació consisteix en 1.200 indicadors analitzats per una empresa contractada pel mateix Hospital, però no reflecteix els problemes que pateix el personal en el seu dia a dia, per la falta de recursos humans. Segurament haurà suposat un cost econòmic important que desconeixem tot considerant alhora que hi ha altres prioritats molt més necessàries", diuen.

En aquest sentit, el comitè considera que gran part del resultat obtingut en l'acreditació "recau en el sobreesforç i desgast físic i emocional dels professionals" i opinen que l'auditoria ha estat "inoportuna en el temps" –després de més d'un any de pandèmia i en plena 5a onada–.

 

 

Edicions locals