Condemnen per negligència l'hospital de Mollet per la mort d'una molletana de 54 anys

La jutgessa considera que no se la va tractar a temps, ni va ser traslladada a un hospital més adequat

Societat

Mollet del Vallès

El Jutjat de Primera Instància número 34 de Barcelona ha condemnat l'Hospital de Mollet a indemnitzar amb més de 84.000 euros (interessos inclosos) per danys i perjudicis els familiars d'una dona, veïna de Mollet, que va morir d'un ictus al centre hospitalari l'any 2014. Segons la magistrada que ha dut el cas, la pacient va morir per un "acte mèdic negligent".

La resolució, que no ha estat recorreguda, recull que hi va haver un retard en l'assistència mèdica a la pacient, que no va saber-li detectar l'hemorràgia cranial que patia i que li va acabar ocasionant la mort. Així mateix, apunta que no es va actuar en conseqüència perquè no se li va practicar cap TAC cranial, tot i tenir la tensió arterial elevada i que empitjorés la seva insuficiència respiratòria fins a un 79%.

La magistrada considera que "no se la va tractar a temps, ni se la va traslladar a un altre hospital més adequat amb els mitjans necessaris per a l'estat de gravetat que presentava" i que aquesta petició de trasllat que finalment es va fer a l'Hospital de Granollers es va fer tard. A més, després que l'hospital granollerí declinés el trasllat per falta de llits, segons apunta la magistrada, no es va intentar un nou trasllat a un altre centre sanitari fins 3 hores més tard.

La jutgessa sosté que era necessari un "trasllat urgent" i també destaca falta de control i tractament de la tensió arterial d’ençà que la dona va entrar a l'hospital i fins que va entrar a la unitat de semicrítics.

Els fets es remunten a l'1 de gener de l'any 2014, quan la dona va anar a l'hospital perquè li feia mal el braç.  L’endemà de la seva entrada a l'hospital, la veïna de Mollet, de 54 anys, moria a conseqüència d'una hemorràgia interna (ictus).

 

 

Edicions locals