La festa major d'estiu dedicarà una tarda a la cultura popular molletana

Morats celebra enguany el 10è aniversari de la Santa Teca

Cultura

La festa major d'estiu dedicarà una tarda a la cultura popular molletana
La festa major d'estiu dedicarà una tarda a la cultura popular molletana

Després d'un any sense festa major, enguany les entitats de cultura popular podran tornar a participar de la gresca molletana. Això sí, ho faran amb un nou format ideat per l'Ajuntament, amb   la finalitat de mantenir la seguretat davant l'elevada incidència de la pandèmia.

Durant aquesta jornada que començarà a les 19 h, al pati dels Col·legis Nous, i durarà unes tres hores, el bestiari de les colles  -La Santa Teca i el Moll Fer-, la Cuca Molla, els Gegants de Mollet  i la Colla de Diables oferiran als assistents una petita representació  dels seus balls de carrer, pensada perquè el públic pugui gaudir-ne sense moure's de la cadira.

La proposta s'ha creat com a alternativa a les tradicionals cercaviles i correfocs que omplien el programa de festes anys enrere i que per la Covid segueixen sense  poder-se celebrar. Per assistir a aquesta tarda de cultura popular caldrà reservar entrada.

Els castells, a l'espera

Una altra de les entitats convidada a aquesta jornada són els Castellers de Mollet. La seva actuació, però, estarà supeditada a com avanci la pandèmia i la situació en què es trobi els dies de la festa. En cas de no poder actuar, els castellers avancen que donaran igualment suport a l'activitat.

Per altra banda, l'acte que no es farà aquesta festa major és el tradicional castell de focs.

10è aniversari de la Santa Teca

La colla dels Morats celebra enguany el 10è aniversari de la Santa Teca amb la tradicional processó, acompanyada d'algunes sorpreses. L'acte es farà dissabte 21 d'agost a les 22 h, al pati de l'institut Aiguaviva.

El pati de l'IES Aiguaviva també serà l'escenari del tradicional concurs de disfresses de paper. L'activitat que organitza Morats i l'Associació de Col·leccionistes es farà dilluns 23 d'agost, a les 11 h.

Espectacle de foc amb els Diables

La Colla de Diables de Mollet estrena enguany l'espectacle de foc Benvinguts a l'infern. L'acte, que substitueix el correfoc, es farà diumenge 22 d'agost, a les 22 h, al pati de les escoles Col·legis Nous.

 

 

Edicions locals