La Fira d'Artesans celebrarà la 37a edició del 17 al 19 de setembre amb una setantena de parades

Per prevenir la Covid, enguany hi haurà una única entrada per les escales de Can Rota amb control d'aforament

Cultura, Societat

La Fira d'Artesans celebrarà la 37a edició del 17 al 19 de setembre amb una setantena de parades
La Fira d'Artesans celebrarà la 37a edició del 17 al 19 de setembre amb una setantena de parades

Després d'un any en blanc per les restriccions de la Covid-19, torna la Fira d'Artesans de Mollet. La 37a edició se celebrarà del 17 al 19 de setembre amb una setantena de parades i amb mesures de seguretat per prevenir la Covid. Així, per una banda, enguany els accessos als carrers es tancaran i hi haurà una única entrada amb control d’aforament i una única sortida.

A més, les parades estaran aquest any separades per almenys 1,5  metres de distància i no hi haurà l’opció de degustar els productes. L’entrada serà per les escales de Can Rota, on hi haurà el punt d’informació i el control d’aforament. L’aforament màxim permès és de 950 persones.

La Covid-19 per altra banda, ha obligat a suspendre els tradicionals tallers artesanals per a nens que es feien en les anteriors edicions, com ara el de producció de pa. Tampoc hi haurà actuacions de castellers, capgrossos o sardanes.

Així mateix, es preveu que la decoració dels carrers, a càrrec de l’Associació de Veïns i Veïnes Fira d’Artesans, estarà formada aquest any per lones amb missatges d’agraïment als sanitaris, mestres, bombers o ciutadans pel seu esforç davant la pandèmia.

Horari i itinerari

Pel que fa als artesans, aquests se situaran als carrers Portugal, Sol, Bartomeu Robert, Tajo i plaça de l’Artesania, dibuixant un recorregut que arribarà al carrer de Can Pacià, que aquest any no tindrà parades perquè serà el punt de sortida de la Fira.

L’horari de la Fira serà el divendres de 17 h a 22 h, el dissabte de 10 h a 14 h i de 17 h a 22 i el diumenge de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h. Als migdies també s’hi podrà accedir, però és probable que moltes parades estiguin tancades.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha recordat que la Fira “té una importància extraordinària per la ciutat i per Catalunya. És una fira reconeguda i de qualitat”. En aquest sentit, ha destacat que es pugui tornar a celebrar encara que sigui amb restriccions i menys activitats. “És responsabilitat de tothom. A poc a poc i bona lletra”, ha assenyalat.   

La regidora de Cultura i Festes, Mercè Pérez, ha destacat que, tot i la pandèmia  “estem contents que aquest any puguem tornar a celebrar la Fira d’Artesans, una fira molt arrelada a la ciutat. Malgrat els canvis que hem hagut de fer per donar compliment a la normativa Covid, manté la seva qualitat i el seu esperit de sempre”.

Finalment, el president de l’Associació de Veïns i Veïnes Fira d’Artesans, Martí Turégano, ha afegit que el format d’aquest any servirà “d’exemple” per altres esdeveniments. En Xavi Martínez, membre de l’Associació, ha destacat l’interès del veïnat: “Des del gener ens estan preguntant si hi haurà Fira”.

Cloenda i exposició a la Marineta

‘Poemes de llum’ és el títol de l’exposició que acull aquest any el Centre Cultural la Marineta amb motiu de la Fira d’Artesans. Es tracta d’una mostra de fotografia i pintura, amb obres de les artistes Verònica Menechini i Katrien Van Steen. La inauguració serà el 17 de setembre, amb l’inici de la Fira, i es podrà visitar fins al 18 d’octubre.   

La Fira es clourà amb un concert d’havaneres a càrrec del grup ‘Els Americanus’ al Mercat Vell el diumenge 19 de setembre a les 19 hores. Les entrades tindran un preu simbòlic d’1 euro i s’hauran d’adquirir prèviament través de la plataforma molletvalles.koobin.com, a partir d’aquest dilluns a les 15 h, o al Centre Cultural la Marineta, de dilluns a divendres de 15.30 h a 21 h. L’aforament serà de 170 persones.

Control diari dels productes

La Fira d’Artesans és una de les més prestigioses i visitades de Catalunya, amb uns 30.000 visitants de mitjana. Els artesans que hi participen han d’avalar que fan autèntics productes artesans. Un equip de la Fira controla diàriament que tots els productes que estan a la venda siguin 100% artesans i de producció pròpia. 

Edicions locals