José Castillo, doble campió de l'Open de Billar Americà

El billarista gironí s'estrena a l'Open de Catalunya i guanya la Parella Escocesa amb el molletà Natxo Schmit

Esports

José Castillo
José Castillo | AMOBA

Després de 40 hores de competició amb 160 billaristes participants en el Mercat Vell, el gironí José Castillo ha estat el protagonista de l'11è Open de Billar Americà, de Mollet, amb una doble victòria entre les categories Open Catalunya i Parella Escocesa. El billarista inscriu el seu nom per primer cop en la categoria individual, mentre que en la de parella ja l'havia guanyat fins a quatre vegades. El prestigiós torneig va aplegar 160 participants, que van competir fins diumenge al Mercat Vell. 

Jose Castillo, que és Campió d'Espanya, va ser millor que d'altres participants que arribaven amb el cartell de favorits amb campionats europeus i mundials. De fet, la final de Castillo va ser contra el billarista local Marc Pi, que havia guanyat la primera edició del torneig i es va endur el premi a millor jugador local. El podi de l'Open de Billar Americà es va completar amb el tercer lloc d'Óscar González, de Vic; seguit de David Simón, de Barcelona; Iván Belmonte, de Barcelona; Daan Leysen, de Bèlgica; Sergi Romero, de Girona; i Mauro Solé, de Tarragona.  

El campió de l'Open tampoc es va voler perdre la Parella Escocesa i Castillo va fer tàndem amb el molletà Natxo Schmit, que van guanyar a Iván Belmonte i Manuel Montejo. Castillo, que ha guanyat quatre cops aquesta modalitat, va comptar amb Schmit, que ha estat Campió del Món. El tercer lloc del podi ha estat per la parella Simón i Valenzuela i el quart lloc ha estat per Romero i Salleras.  

Pel que fa a la categoria de Segona Divisió, el guanyador ha estat José A. Vázquez, de Montcada i Reixac, que va imposar-se en al final contra Joan Vila, de Vic. El tercer classificat va ser Albert Giró, de Sant Celoni. A més, el molletà Daniel González va guanyar per tercera vegada seguida el premi a millor júnior.   

AMOBA, satisfeta de l'11a edició

"S’ha superat la xifra de billaristes amb més nivell, entre els quals han vingut campions de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i del Món. Ens han visitat billaristes top de l'àrea metropolitana, província de Barcelona, Girona, Tarragona, Mallorca i Saragossa", explica Gerard Camp, responsable d'AMOBA, que agraeix la col·laboració de l'Ajuntament, 68 comerços i voluntaris. "Volem recordar a 2 amics que ens han deixat fa poc. En Rafa Ruiz, patrocinador del nostre open durant anys, persona molt reconeguda al billar català des de feia més de 30 anys i organitzador de les lligues de Servijocs. I el nostre Emilio Castillo, jugador admirat pel seu caràcter afable, un altre boig del billar que ho volia competir tot, que es prenia aquest esport com una manera més de gaudir de la vida i que va ser voluntari en diverses ocasions del nostre open", diu Camp.

El pot en premis ha estat de 7.100 euros, entre 20 premiats. A més, s’han atorgat dos premis extra: Millor Molletà per part de Pitapes i Millor Júnior per part de Villacastin. A més, s'han sortejat dos tacs, per Fort-Center I Sportsgames, i un cap de setmana, detall de l’Hotel Ibis. També ha estat un open solidari i els guanys nets de la competició aniran destinats a menjadors socials mitjançant Càritas Mollet.

Edicions locals