L'Audiència Nacional processa per terrorisme els CDR baixvallesans de l'Operació Judes

García Castellón diu que formaven part d'una cèl·lula 'clandestina' i 'radicalitzada'

Societat

ACN

El magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha processat per pertinença a organització terrorista als 13 presumptes membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) vinculats amb la denominada 'Operació Judes', practicada el setembre de 2019, i a nou d'ells, a més, per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista. Entre ells hi ha els 5 baixvallesans encausats -Esther Garcia, Sonia Pascual, Rafael Joaquín Delgado, Germinal Tomàs i Alexis Codina -.

En el seu acte de processament, el magistrat considera que aquest grup formava dins dels CDR l'anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT), una cèl·lula integrada pels investigats formada per grup reduït d'individus de diferents CDR, que "evidencien una gran radicalitat".
 
La creació d'aquesta cèl·lula ve motivada, prossegueix el jutge, per la necessitat de comptar dins de l'estructura dels CDR amb un grup clandestí d'individus de la màxima confiança i que es mostren totalment lliurats a "la causa", havent-li estat encarregades la realització de les accions més sensibles.

Edicions locals