Dolors Bassa: 'No podem abandonar la bandera del diàleg, és el que ens fa forts'

L'exconsellera represaliada acompanya els avis i àvies per la llibertat en la reclamació per l'amnistia

Política

Dolors Bassa: 'No podem abandonar la bandera del diàleg, és el que ens fa forts'
Dolors Bassa: 'No podem abandonar la bandera del diàleg, és el que ens fa forts'

L'exconsellera represaliada per l'1 d'octubre Dolors Bassa va acompanyar dimecres el migdia el col·lectiu d'Àvies i avis de Mollet per la llibertat, que han reprès la rotllana que, des de fa tres anys i mig, fan per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

I és que des del seu indult, Bassa volta pel territori per agrair el suport rebut des de molts racons del país. "La presó no l'hauríem aguantat si no és per la gent que està fora. Ens han fet aguantar i sortir amb les mateixes conviccions i amb més força que mai, i amb la realitat que només amb la independència de Catalunya podrem aconseguir allò que volem, un país lliure", deia Bassa.

L'exconsellera, que va passar 1.220 dies a la presó, valora l'indult del govern espanyol, que agraeix "de manera personal perquè és molt dur està a la presó", però recorda que la repressió continua. "Tenim companys i companyes a l'exili que han de poder tornar, gent represaliada a Mollet mateix... Hem de continuar lluitant pel dret a l'autodeterminació i, sobretot, per una llei d'amnistia, que permeti el país sortir de zero, que tota la repressió s'acabi i puguem recuperar la normalitat".

Pel que fa a la taula de diàleg que, segons Bassa, ha començat "amb alguna desavinença", l'exconsellera opina que s'hi ha de ser. "Sempre hem estat pel diàleg. Em semblaria absurd dir que ara no participem en una taula de diàleg. No hi ha hagut mai cap país que no hagi sortit d'un conflicte sense negociació", diu. Tot i que reconeix que no n'espera "grans resultats", considera: "No podem deixar mai la bandera del diàleg i la negociació perquè això és el que ens fa forts i desmunta tots aquells arguments que són mentides. Això és el que hem de poder internacionalitzar", assevera.

Bassa avala aquests dos anys de termini que s'ha donat a la taula de diàleg tot i que adverteix: "Hem de ser els primers a seure a la taula de diàleg, però també els primers a reclamar resultats", concloïa.

Bassa va rebre de mans del col·lectiu d'àvies i avis molletans una dona d'aigua i un exemplar del llibre República pagesa, escrit per Montserrat Tura.

Edicions locals